Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 2 de de novembre del 2010 | 14:59
Crònica · Unió europea

El dia a dia de les relacions exteriors de la UE

El Consell de Relacions Exteriors de la UE, format pels ministres d'Afers Exteriors de cada estat membre, és qui estableix l'àmbit de les relacions exteriors de la Unió Europea respecte els estats del món. Com cada mes, el passat 25 i 26 d'octubre es va reunir a Brussel·les amb la finalitat de concretar les situacions més candents que afecten a la UE, en el que podríem considerar com el dia a dia de les relacions exteriors comunitàries.

En aquesta ocasió es va parlar de la situació política i, més concretament, de terrorisme en el Sahel, consensuant que convé seguir treballant de manera conjunta amb Nacions Unides i les associacions africanes, amb la finalitat de trobar la solució al conflicte. D'altra banda, el Consell va manar a l'Alta Representant per a la Política Exterior de la UE que estableixi l'inici de converses i negociacions amb Cuba.

Pel que fa a l'Orient Mitjà, es concreta continuar treballant per cercar la pau a la zona i fer tots els possibles per mantenir viu el procés de pau entre Israel i Palestina. A més, es varen acordar accions d'actuació conjunta per Geòrgia, Iran i pel la política de Veïnatge de la UE. També es varen establir les bases perquè les tres cimeres de la Unió Europea que se celebren aquest mes de novembre, amb els Estats Units, amb Ucraïna i la Unió per la Mediterrània, siguin un èxit, tant de participació com de resultats.

Veiem doncs, que la diplomàcia de la UE no descansa i actua amb els principis de la UE ben presents. Es tracta que aquestes accions tinguin més ressò i també que els estats membres se les acabin creient i apostin per una participació cada vegada més europea i menys estatal.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat