Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 23 de d'octubre del 2012 | 16:28
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Tecnologia i Innovació: clau per al futur estat català

La setmana passada el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), amb la col.laboració d'ITWorldEdu, va celebrar una jornada, sota el títol "Millorem l'educació de les noves generacions utilitzant les TIC", dedicada a l'educació i el paper que les TIC hi han de jugar.

Un acte que va servir per debatre l'estat del sector educatiu envers les TIC, tot tenint en compte les necessitats dels professionals de l'educació en relació a les noves tecnologies, ja sigui en l'àmbit editorial, les infraestructures de telecomunicacions o pel que fa als poders públics, o més en concret, al departament d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Però, a banda de l'educació, és obvi que les TIC tenen una afectació transversal i apliquen a molts altres sectors clau per al futur del nostre país, com puguin ésser per exemple el sector salut, el de renovables o l'industrial, en un sentit ampli. D'aquí la rellevància de les TIC i, per extensió, de la tecnologia i la innovació.

És d'una absoluta obvietat que, com molts entesos en la matèria diuen, la tecnologia ha arribat per quedar-s'hi i, indiscutiblement, la tecnologia i la innovació estan vinculades a la creativitat, la productivitat, el progrés, a la millora de la qualitat de vida de les persones i a la generació de riquesa. La tecnologia i la innovació són, o millor dit, han d'ésser un dels motors econòmics del nostre país per tal de sortir de la crisi, potenciar l'economia i fomentar-ne la cohesió social.

En aquesta tessitura, i davant de les transcendentals eleccions que viurem el proper 25-N, les formacions polítiques catalanes que s'hi presenten tenen molt a dir-hi. Quines són les polítiques públiques en l'àmbit de la tecnologia i la innovació que poden contribuir a assolir aquests objectius, des de la seva òptica política? En un moment on el debat polític se centra en el dibuix d'un nou estatus, d'un estat propi per a Catalunya, quin és el paper de la tecnologia i innovació a l'hora de mirar el futur de la ciutadania, de les empreses i de l'administració?

Qüestions d'allò més cabdals en el futur, o més ben dit en el present de Catalunya. D'aquí que, el proper dijous 25, el CTecno torna a avançar-se, i exercint com a referent tecnològic català, organitzarà un acte-debat titulat La Tecnologia i la Innovació en un moment clau per a Catalunya on totes les forces polítiques catalanes, amb grup parlamentari propi, podran dir-hi la seva. Una ocasió excepcional per a tots els tecnòlegs, els professionals d'altres matèries i els ciutadans i les ciutadanes en general per sentir, de primera mà, les propostes, projectes i iniciatives dels partits en aquest àmbit de tant de pes, en aquest pal de paller per a Catalunya, en l'embat polític que viurà el país durant la propera legilastura.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Tecnologia i país
Cisco Live, La Nit i el MWC
Crònica · Tecnologia i país
L'iSilence
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Recull de premsa ·
Castells:"La nova hora del catalanisme"
Crònica · Tecnologia i país
10 anys de sobirania plena a Internet
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Crònica · Tecnologia i país
Vot exterior: Per què no usem tecnologia?
Indica publicitat