Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de d'octubre del 2014 | 18:28
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

+ Tecnologia i Empresa: + Catalunya

Estem immersos en una situació econòmica complicada. La crisi econòmica que patim significa dificultats per a les empreses i per als nostres conciutadans i conciutadanes. D'aquí que, des d'arreu, es parla de quan, com i de quina manera hem de superar aquesta feixuga situació.

Des d'aquesta columna sempre hem remarcat la necessitat de potenciar l'empresa catalana, com a eina que contribueixi a la reactivació econòmica. Un fet imprescindible per tal que el país pugui sortir del sot, el clot en el qual es troba. I, a la vegada, millorar i augmentar les condicions, el benestar i la qualitat de vida del conjunt de catalans i catalanes.

Demà, a l'Auditori de Barcelona, se celebra un acte, sota el títol "L'empresa catalana compromesa amb el futur del país", organitzat pel Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya, que té com a objectiu el de reivindicar el paper de l'empresa catalana i refermar el seu compromís amb el país. Per tant, és una excel.lent iniciativa en la direcció de reforçar el binomi empresa i país.

En aquesta línia, la tecnologia també hi té un paper clau com a element, instrument, eina o mitjà per potenciar l'empresa. I, més concretament, la seva productivitat, la seva competitivitat. Les noves tecnologies, les tecnologies de la informació i la comunicació, la tecnologia –en tot el seu conjunt- han de ser la palanca, el catalitzador per contribuir a l'enfortiment de l'empresa catalana i, conseqüentment, a l'economia del país.

A banda de la tecnologia, també cal remarcar altres aspectes que, ja hem anat expressant durant el reguitzell de cròniques publicades en aquest digital online, i que són d'una importància i rellevància cabdal pel que fa al creixement de l'empresa. M'estic referint a la internacionalització, la innovació o la inversió. Aquests àmbits també són fonamentals per tirar-la endavant, projectar-la i fer-li agafar més muscle, embranzida i empenta.

Dit això, potser es tracta d'una equació molt senzilla, però l'aposta decidida i ferma per la internacionalització, la tecnologia, la inversió i la innovació és bàsica, necessària, cabdal per enfortir l'empresa i, per tant, l'economia. Com dèia, una simple equació que, a la pràctica, ens està costant massa de portar a la realitat. Felicitem i encoratgem el Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya i, alhora, als empresaris, emprenedors i professionals catalans per tal que, aportin el seu granet de sorra, en aquest sentit i amb aquesta iniciativa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Tecnologia i país
Cisco Live, La Nit i el MWC
Crònica · Tecnologia i país
L'iSilence
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Crònica · Tecnologia i país
10 anys de sobirania plena a Internet
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Crònica · Tecnologia i país
Vot exterior: Per què no usem tecnologia?
Crònica · Tecnologia i país
BCN: capital del mòbil fins al 2023
Indica publicitat