Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de d'abril del 2016 | 13:18
Crònica · Societat civil

Òmnium es replanteja el seu rol i es centra, de nou, en la defensa de la llengua i la cultura

Després de les eleccions al Parlment de Catalunya celebrades el passat  27 de setembre en les que tant l'ANC com Òmnium es van situar en l'epicentre de les tensions polítiques aquesta última ha decidit tornar a centrar els seus esforços en la defensa de la llengua i la cultura catalanes.

Com d'altra banda, ens recorden alguns membres de la seva direcció ja fa més de cinquanta anys que ho venen fent. I és que alguns dels membres d'Òmnium considera que darrerament s'havia tendit massa a homologar-los amb l'ANC quan aquesta en molts aspectes és molt diferent i entenen que ha arribat el moment de pensar a llarg termini i "no entrar en les batalletes entre Junts pel Sí i la CUP".

Una de les mostres d'aquest gir és el nou espot de l'entitat per ampliar socis, en què se subratlla el lema "Benvingut als dies no històrics". Més enllà de les dates encerclades al calendari, les grans mobilitzacions, les pancartes i els titulars, es posa èmfasi en el treball del dia a dia i es recorda que l'entitat fa més de cinquanta anys que treballa en defensa de la llengua i la cultura catalanes.


Així, dins el marc d'aquest canvi d'estratègia destacar
que en posterioritat a  les eleccions al Parlament, Òmnium no ha tornat a impulsar un acte de mobilització amb l'ANC  i que  aquesta tampoc es va mullar sobre si el president de la Generalitat, Artur Mas, havia de fer un pas enrere.Tot i això, Òmnium continuarà implicant-se en el procés constituent i també en la mobilització que l'ANC prepara per a aquest Onze de Setembre.

També finalment  remarcar que a diferència de L'ANC que  va aprovar el seu full de ruta per "culminar" el procés d'independència,  Òmnium no té un rumb que defineixi el paper de l'entitat en el procés sobiranista en els mesos que vénen, sinó que retorna als orígens i se centrarà en altres camps de treball per acostar-se a la ciutadania. 



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat