Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de d'octubre del 2015 | 11:16
Crònica · Seguretat

Intent de manipular l'OTAN amb la situació política catalana

Una campanya a Twitter i la utilització d'algunes associacions d'exmilitars o jubilats i algun diari digital ultra han estat utilitzats per intentar atemorir a la ciutadania catalana anunciant maniobres intimidatòries de les FAE a Catalunya.

Barcelona · Aquesta intoxicació es basa en què, en els propers mesos, es desenvoluparà l'exercici Trident Juncture 2015 de l'OTAN, que serà una de les maniobres més importants d'aquesta organització militar des de la guerra freda.

En una primera fase, abans que s'iniciïn les operacions terrestres, es desplegaran més de 20.000 soldats espanyols i s'utilitzarà com a quarter general la base especialitzada de Bétera, al País Valencià. Precisament tot el dispositiu està comandat pel tinent general Rafael Comas Abad, originari de Figueres, i especialista en operacions internacionals i de l'OTAN.

Aquest exercici tindrà lloc, a més de l'Estat espanyol, un dels principals escenaris, a Portugal i a Itàlia, amb un total de 36.000 efectius de terra, mar i aire, i la possibilitat que forces de diferents països hi participin, a més d'observadors de tots els països de l'OTAN.

Tant el quarter general de l'OTAN, com el de les forces armades espanyoles, italianes i portugueses han deixat clar que aquest és un gran exercici i que no té res a veure amb situacions internes d'aquests tres països, sinó que es tracta de preparar la nova força de resposta OTAN 2016, que amb elements de terra, mar i aire i operacions especials estarà llesta per desplegar-se en 48 hores, en qualsevol país de l'OTAN en crisi o en perill de la seva seguretat. La força es dirà Spearhead o Punta de Llança.

Caldria, doncs, donar a conèixer aquestes circumstàncies per evitar la manipulació o l'intent d'atemorir a la població catalana. La presència de forces de l'OTAN no és intimidatòria de res, sinó que són uns simples exercicis militars, normals en qualsevol país de la UE o de l'OTAN.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat