Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 3 de de febrer del 2012 | 18:30
Crònica · Política

Un bon equip de l'alcalde Trias

Després de 30 anys de govern municipal socialista a l'Ajuntament de Barcelona el consens era general: el model estava esgotat i calia una renovació d'idees i de projecte. No obstant, s'ha de reconèixer la gestió econòmica feta per l'antic equip de govern devia ser bona quan  l'estat de les finances barcelonines està molt més sanejat  que la majoria de municipis catalans i espanyols.

Govern municipal Trias

Barcelona · La nova etapa que ha encetat l'alcalde Trias de CiU es caracteritza per un estil i una manera de fer que el són característiques. Així en comptes de fer bandera del govern dels millors i acabar amb el dels possibles s'ha rodejat d'un grup de persones, que a més d'una contrastada trajectòria, l'han acompanyat al llarg dels anys li han demostrat honradesa, perseverança i fidelitat política. Fins i tot en aquells moments que se'l va intentar descavalcar del seu camí cap a l'alcaldia.

Trias, un pujolista de pro, socialdemòcrata, ha agafat les regnes de la capital de Catalunya amb un estil propi que agrada: discret, proper, però a la vegada contundent i decidit, com  ja ha demostrat quan en els primers dies del seu mandat, ha  destituït fulminantment el cap de la policia municipal de Barcelona  i l'ha substituït per  Joan Delort, un home que ha demostrat una gran vàlua professional, i amb un perfil  capaç d'establir ponts de col•laboració entre tota la policia de Catalunya.
L'alcalde Trias compte  amb un conjunt de col•laboradors divers, i fins i tot plural, en el qual destaquen tres joves promeses de Convergència Democràtica que porten cadascun d'ells molts anys treballant per al país i diverses institucions de Catalunya i que de ben segur demostraran la seva eficàcia i capacitat de gestió al capdaavnt de la capital de la nació
En primer lloc, el pes pesat Joaquim Forn, peça fonamental en la catalanització dels Jocs Olímpics de Barcelona, i que després ha conegut durant anys les entreteles de l'administració municipal, convertint-se en la mà esquerra de l'alcalde Trias.

En segon lloc, Antoni Vives, regidor d'Urbanisme, serà una peça clau pel redreçament de les infraestructures de la nostra capital. Vives és un potent i eficaç gestor i executiu que ja va demostrar la seva vàlua en l'empresa privada, i més concretament en una gran multinacional, i després com a secretari del govern de Catalunya, del president Jordi Pujol. És a més a més, un gran orador, un  intel•lectual i escriptor de primer ordre.

En tercer lloc, Jaume Ciurana, fill d'un dels històrics fundadors de CDC, i com ja va fer el seu pare, ha treballat sempre per Catalunya. A vegades discretament però sempre demostrant una gran fidelitat al país i a la seva cultura. Ciurana porta anys estudiant i projectant quin ha de ser el projecte cultural per a la capital de la nostra nació i ara el podrà aplicar. Un model cultural que en al llarg dels anys i dels mandats socialistes s'havia anat aigualint i desdibuixant en nom de no se sap quins diferents tipus d'esnobisme i modernitat malentesa.

L'alcalde Xavier Trias, doncs, disposa de tres bons escuders  que encapçalen un equip molt allunyat del que configura el govern d'Artur Mas. Un executiu que es caracteritza  també per un gran fidelitat de tots els seus membres en aquest cas vers el president, però amb una manera d'actuar i treballar molt diferent a la de l'entorn i de l'estil que imposa Trias.
Hi ha, doncs, un estil Trias, que està convencent i aproximant nous sectors socials i  intel•lectuals a l'Ajuntament de Barcelona, i que  estan aconseguint donar-li  una nova credibilitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat