Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de de juny del 2014 | 17:21
Crònica · Política
Marc Costa
Advocat i politòleg

Per què ara l'abdicació?

Que no ens enganyin i no ens desviïn del nostre procés. Aquesta abdicació no és només per motius de salut o pel gran nombre d'escàndols en els quals s'ha vist involucrat, sinó que forma plenament part del pla del President del govern espanyol, Mariano Rajoy, per fer front a la major amenaça a la que s'ha hagut d'afrontar darrerament l'Estat espanyol com és l'eventual emancipació nacional del poble català.

En primer lloc, qui ha anunciat l'abdicació no ha estat la pròpia Casa Reial, que és al cap i a la fi, a qui li correspondria en ser un ens aparentment independent, sinó que ha estat directament el president Rajoy, amb una intervenció que, per no perdre el costum, no ha acceptat cap mena de preguntes. Tota una mostra de transparència, tot i la transcendentalitat de l'esdeveniment per a la història de l'Estat espanyol.

En segon lloc, el moment de l'abdicació no ha estat fortuït, sinó plenament intencionat, just després de les eleccions europees, quan es posarà plenament en marxa el pla del Govern estatal per aturar i afeblir el procés sobiranista català, com una peça més de l'engranatge de la gran maquinària ideada contra aquest moviment secessionista, en el que la monarquia també ha de jugar un paper important.
Preparem-nos per assistir a una monarquia molt més activa, especialment envers Catalunya"
Precisament, per aquest motiu, en tercer lloc, com que la monarquia ha de ser peça clau en aquest engranatge i actualment es trobava molt qüestionada i desprestigiada, esdevenia totalment ineficaç i ineficient en aquesta tasca de debilitament del procés sobiranista, de manera que calia un nou lideratge, una nova figura, aparentment fora dels diferents escàndols que han envoltat a la monarquia espanyola, amb el clar objectiu de que els seus missatges tinguin l'efecte desitjat.

Preparem-nos, doncs, per assistir a una monarquia molt més activa, especialment envers Catalunya, amb Felip VI al capdavant, amb missatges molt més inclusius amb la finalitat de desgastar el procés sobiranista per fer-nos creure que l'Estat espanyol durà a terme les reformes que siguin necessàries per tal d'encabir la singularitat del poble català. Però no ens tornaran a enganyar. Hem de continuar amb el nostre procés perquè si una cosa el poble català té molt clar és que no vol viure dins una monarquia, sinó dins una república, i entre aquestes, la catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat