Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 19 de de març del 2014 | 18:20
Crònica · Política
Miquel Sellarès
Periodista

Dolors Camats: valor emergent

Dolors Camats és emergent ara, al camp de la politica catalana, però porta anys de servei a la seva generació durant la juventut, al moviment cívic. Jo la vaig conèixer el setembre de 2004, quan la revista que jo dirigia en aquell moment, Debat Nacionalista, va tenir la gosadia de posar-la a la portada com a exemple de transversalitat nacional i democràtica.

En aquella enetrevista Camats ens va confressar que en el seu entorn familiar ella havia viscut el fet identitari i que allà ella havia pogut assumir amb tota naturalitat la nació catalana i el fet de ser catalana i parlar la seva llengua.

També explicava la seva gran experiència al Consell Nacional de la Joventut de la Generalitat, on hi va poder forjar moltes complicitats que la van portar després de deixar aquest consell, a l'Institut Lluís Vives, la xarxa d'universitat en llengua catalana.

A més, Camats continuava explicant que va passar per moviments socials, les lluites reivindicatives, el moviment obrer, el feminista i --naturalment-- l'ecologista. Dia adia, Camats es comprometia amb el projecte d'ICV-EUiA. Seriosa, dura de vegades i amb una mirada penetrant i interrogant, Camats va anar fent-se un lloc a ICV-EUiA, que és l'herència d'un partit que va fer molt per consolidar la Catalunya un sol poble: el PSUC. 

Tot plegat, doncs, ha portat Camats a prendre la decisió d'acceptar anar al Parlament de Catalunya i allà, immediatament, hi ha destacat per la seva ferma voluntat de relacionar sempre qüestió nacional amb qüestió social. 

Camats ha tingut un bon mestre --un referent--, Jaume Bosch, a qui algun dia se li ha de fer justícia per la feina feta en assolir que ICV-EUiA no renuciï a ésser una eina essencial en el projecte nacional de Catalunya.

Dolors Camats ha fet carrera sense fer ombra a ningú, amb perfil propi. I després d'anys de diputada, ara codirigeix ICV junt amb Joan Herrera. El seu lideratge no ha estat ben bé una qüestió de gènere --que també-- sinó que el duo Camats-Herrera ha intentat ser una representació de les dues ànimes d'ICV-EUiA, l'ànima fedeal-confederal d'Herrera i la sobiranista de Camats.

Dolors Camats és per a mi un dels valors consolidats però a la vegada també emergents, un que demostra que Catalunya té una nova generació de dirigents polítics.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat