Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de febrer del 2015 | 17:53
Crònica · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

Respectem els referents: Josep Benet

En un cicle històric en el qual hi manquen referents i estadistes com és l'actual, cal ser contundents amb la defensa d'aquells referents que han fet possible amb el seu exemple, dignitat i mestratge que es pugui produïr en els darrers anys l'eclosió d'un pensament i una estratègia nacionals a Catalunya.

És una irresponsabilitat filtrar certes informacions en les que s'hi qualifica a Benet com a "dirigent comunista", ja que Benet va actruar transversalment essent un referent tant en el cristianisme com en el catalanisme i al moviment obrer. Benet no va ser mai comunista. Fou un demòcrata d'inspiració cristiana que tenia --com a activista polític i nacional que va ser-- profundes arrels en el moviment obrer i en els moviments socials.

En un determinat moment de la seva història Benet va presentar-se com a candidat a la Generalitat de Catalunya de la mà del PSUC perquè ell creia que havia d'ajudar l'èxit més important de la transició democràtica: el consolidar la Catalunya un sol poble, una Catalunya formada per gent independentment del seu origen i la seva llengua.

No és d'estranyar, doncs, que el PP i C's, que voldrien la divisió del poble català en 2 comunitats enfrontades, vulguin a dia d'avui destruir la figura de Benet amb informacions tendencioses i sectàries sobre la cessió de la seva biblioteca i documentació a la Generalitat de Catalunya, rebent la compensació d'una pensió vitalícia per a ell i la seva companya de tota la vida.
Els pobles tenen dret a que es respectin els seus referents"
El Parlament, que aprovà aquesta concessió, va tenir en compte fa anys l'entrega desinteressada de Benet a la lluita política de la qual mai no es va beneficiar econòmicament, ni li va permetre crear un patrimoni pel futur. La seva voluntat simplement fou assegurar amb el seu llegat la seguretat econòmica de la seva companya en cas que ell hi faltés. 

Però allò que més ha molestat a aquells qui vam estimar Josep Benet és el tractament inapropiat i mancat d'informació d'alguns diaris digitals i de la premsa escrita. Els pobles tenen dret a que es respectin els seus referents.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat