Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 1 de d'abril del 2016 | 20:10
Crònica · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

El mestre Josep Benet (14-4-1920 al 25-3-2008)

Catalunya està vivint un dels moments més importants i transcendentals de la seva història i és en aquesta situació quan més es manifesten les nostres mancances que dificulten la consolidació del procés. I per a mi , les dues més importants són la nostra manca de sentit d'estat que afecta a totes les generacions , per una banda i la falta de referents per l'altra.

I és que avui en dia, malauradament, no comptem pràcticament amb referents amb la suficient autoritat política i moral capaços de cridar a l'ordre als dirigents institucionals i de partit i als "xixarel·los" que els hi riuen les gràcies.

Per tot això, ara més que mai, hom troba a faltar persones com Josep Benet, Heribert Barrera o Antoni Gutiérrez Díaz entre d'altres.

Josep Benet ja fa vuit anys que ens va deixar i molts el trobem a faltar . Trobem a faltar a l'home que anomenàvem "el mestre" i a l'home  que va cometre errors, com tots nosaltres, però que va saber fer escola i va saber  forjar patriotes com després també faria Max Cahner.

Aquest país necessita de referents. Necessita mestres i necessita també l'empenta de la nova generació de joves patriotes que s'estan incorporant a l'arena política.

No oblidem, doncs, els referents i busquem-ne de nous que siguin capaços d'evitar el sectarisme el partidisme i la irresponsabilitat ja que sinó podem acabar frustrant la il·lusió de dos milions de catalans que el 9 de novembre i el 27-S van deixar clar que volien la plena sobirania nacional.



Gràcies mestre Benet i gràcies a tota la resta ja que sense vosaltres no seríem on som.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat