Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de de gener del 2015 | 17:35
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

No hi haurà ni un pas enrere

L'independentisme principatí és allò que el venerable barbut anomenaria un moviment real de la història.

És a dir: una força material que no serà derrotada en el terreny de l'especulació conceptual ─¿cal recordar que un moviment emancipador mai no s'ha col·lapsat per virtut d'una intervenció retòrica que en redefinís el sentit ("sufragistes, més que no pas votar, el que voleu és el respecte sincer dels homes")?─, ni es frenarà en el fangar de la inèpcia política ─¿cal dir que impaciència o desànim (per les dilacions degudes a Mas i Junqueras) no equivalen a defecció?

L'independentisme català només serà derrotat, doncs, en l'estricta lliça democràtica: si, en les pròximes convocatòries electorals ─plebiscitàries, constituents o ordinàries─, els partidaris del no superen el bloc robust, articulat i hiperactiu del .

En suma: ni els jocs de trilers dissenyats en facultats foranes de ciències polítiques ni la falta d'acord estratègic entre CiU i ERC no bloquejaran aquest moviment real de la història ─inopinada fusió de patriotisme, regeneracionisme democràtic i autodeterminisme social─ anomenat independentisme català.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat