Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de de gener del 2014 | 16:58
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

Elegia

Sempre hi ha un dia en què fas sentit dels arguments dels miserables. Lucena ha posat en circulació l'expressió petició unilateral: "el PSC no donarà suport a una petició unilateral de traspàs de la competència..."

Lleida · I és obvi que caldria escarnir-lo i preguntar-li si el seu partit tampoc no subscriuria una pregunta interrogativa, o una condemna reprovadora, etc., però avui no podem ocupar-nos de l'estultícia de Lucena a l'hora d'advertir un pleonasme.

Perquè hi ha un dia en què aquell discurs públic que parla de la irresponsabilitat de començar aventures que només poden generar frustració s'encreua, ai, amb els nostres personalíssims vaivens de cor i de bragueta, i passa, llavors, que el que no era sinó un argument mesquí (els mateixos que boicotegen el procés volen ser-ne uns àugurs benintencionats) es converteix, ai, en l'única veritat que hauríem hagut de saber. I llavors no podem parlar d'altra cosa.

Aquesta és una tribuna seriosa a la qual no se'ns crida perquè ens esbravem, però passa que un dia, embruixats per una valenciana a qui no hem embruixat gens, fent lloes als gestos d'audàcia, vam fer centenars de quilòmetres (i nosaltres no som de moure'ns de Lleida) per rebre una hòstia que mereix ser consignada: ¿hi ha res més trist que fer parlar el poeta per dir a la noia "t'adoro fins l'esquelet" i rebre com a resposta "jo no t'adore"?

Vilipendiem tant com vulguem el discurs públic, miserable, del PSC, però el cert és que ens havia donat l'única veritat important, l'única que calia atendre: "no comencem aventures que només poden generar..." Era indòmita i ho sabíem. Ens podia aviar en qualsevol moment i ho sabíem. Audàcia? Lluitar per aquests Països en tots els fronts, inclosos els de l'amor i la carn? I una merda. Quedem-nos a Lleida i busquem la boira a totes hores, que ningú no pugui veure'ns la cara d'imbècils.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat