Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de de novembre del 2011 | 16:22
Crònica · Madrid

Salvació nacional espanyola, repte nacional català

Mariano Rajoy aprofita les últimes hores de la campanya electoral per reclamar un vot massiu per impulsar "un projecte de recuperació nacional" espanyola, impulsat per una prima de risc desbocada (gràcies a la passivat de frau Merkel) que s'ha convertit en el gran aliat del PP. El missatge de la dreta espanyolista és clar: o ells o el caos.

Madrid · Fa poc temps, un diputat socialista, dels últims zapateristes que queden, escrivia que sempre cal malfiar-se d'aquells homes que es presenten com l'única salvació possible i reclamen per a ells tot el poder. Es referia implícitament a casa seva i a Alfredo Pérez Rubalcaba. Tenia raó. El temps –i diumenge, les urnes– han demostrat que ha estat un error no fer unes eleccions primàries i donar la veu als militants.

Ara, Mariano Rajoy, proposa el mateix en l'àmbit estatal. Emparat per la més que preocupant situació de les finances espanyoles, en estat de màxima alerta des d'un complicadíssim mes d'agost, ara reclama als espanyols que li donin tota la capacitat de gestió. Tot. Perquè si el 20-N els conservadors entren a la Moncloa amb una rotunda majoria absoluta, sumaran el govern de l'Estat a la majoria del mapa municipal i a gairebé totes les autonomies. A la primavera podria caure Andalusia, la comunitat espanyola amb més població. El PP pitja l'accelerador a fons: la majoria absoluta és el "missatge nítid" que cal enviar a Europa en aquestes hores difícils. 

La salvació 'nacional' espanyola és la creu de l'avançament nacional català

Ara bé, cal no oblidar quines implicacions té això de portes endins, cap a les nacions que encara formen part de l'Estat. Per Catalunya té unes conseqüències letals, sobretot si a aquest "canvi" s'hi suma un gruix important de catalans. Això suposaria avalar des del país l'estratègia de Rajoy que, envalentit per les enquestes, ja ha començat a dir que del pacte fiscal, res de res.

La salvació nacional espanyola és la creu de l'avançament nacional català. Sense necessitat de pactar amb ningú, rondant els 200 diputats, amb un PSOE cada dia més jacobí i enfonsat a l'abisme dels 100 diputats, les aspiracions catalanes de més autogovern per superar el mur del TC i l'Estatut seran ofegades. Si aquest és l'escenari, l'única alternativa serà començar la nostra salvació nacional. És a dir, l'únic opció que quedarà dempeus, provades totes, serà el camí cap a la llibertat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat