Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de de setembre del 2012 | 19:15
Crònica · Internacional
Antoni Reig
Periodista

El talibà espanyol: Espanya i la Constitució són sagrades

Ha estat una casualitat que, mentre el món musulmà s'agitava contra l'extracte de 10 minuts d'una pel·lícula nord-americana penjat a YouTube en el qual se'n fot de Mahoma, a la península ibèrica s'estenia l'agitació contra la marxa iniciada pel poble català el passat 11 de setembre cap a l'obtenció d'un Estat propi.

L'editor del satíric 'Charlie Hebdo' i autor de la caricatura de Mahoma, Charb.

Les manifestacions que han omplert els carrers de moltes ciutats musulmanes han estat plenes d'odi contra els Estats Units, de la mateixa manera que les expressions públiques a les xarxes socials, premsa, radio i televisió espanyoles anaven plenes d'amenaces, odi i menyspreu contra els catalans. Les primeres, donada la seva amplitud i intensitat, posen de relleu el fracàs de la política del president Obama d'acostament al món musulmà; les segones posen en evidència el fracàs dels diferents governs espanyols per crear un marc de convivència pactada entre els pobles espanyol, català i basc.

Cal deixar clar que, tot i tractar-se de manifestacions de molts milers de persones en el món musulmà, els qui s'agiten són les minories més radicals, bàsicament els salafistes, que corresponen als famosos talibans de l'Afganistan. De la mateixa manera, podem considerar que aquells qui amenacen els catalans són les minories més radicals espanyoles, els talibans espanyols. De la mateixa manera com un ministre pakistanès ha ofert una recompensa de milers de dòlars a qui mati l'autor de la pel·lícula ofensiva de Mahoma, existeixen talibans (ideològics) en el partit que ara governa Espanya.

Els radicals islamistes, siguin salafistes, talibans o Germans Musulmans, comparteixen una base ideològica que inspira totes les seves actuacions: Alà (Deu), Mahoma (el seu profeta) i l'Alcorà (la seva paraula) són sagrats. Per això, quan actuen en política, el seu eslògan és: "L'Islam és la solució". És la barreja total entre religió i política. És una ideologia de caràcter totalitari perquè no admet les dissidències, la diversitat. Talibans i salafistes han portat a l'extrem aquest fanatisme político-religiós. I, tant els Estats Units com la Unió Europea, han elaborat una llista d'organitzacions terroristes, dins les quals estan les que no dubten en matar en nom de Déu, de Mahoma, de l'Alcorà.

El fet polític elevat a la categoria de sagrat
El taliban espanyol té com a marc de referència ideològic el caràcter sagrat d'Espanya i, des de fa unes dècades, la seva Constitució. No hi ha res per sobre ni que sigui comparable. La conseqüència lògica és que la nació espanyola, i la seva Constitució, és intocable, immutable, i si una regió vol sortir-se'n és alta traïció i cal fer el que sigui per evitar-ho. La realitat que no volen veure els talibans és que existeixen diversos pobles, diverses cultures, diverses llengües i, en conseqüència, diverses nacions.

Quan la ideologia taliban es troba amb una gent que vol treure un tros del seu territori del seu domini ho consideren un intent de robatori perquè es tracta de la seva propietat. Però a Catalunya està estesa la idea de que els únics propietaris de Catalunya son els catalans i d'aquí deriva el dret a l'autodeterminació. El diàleg entre aquestes dues ideologies o sistemes d'idees sembla impossible. Pels talibans que creuen ser els detentores de la veritat aquesta està per sobre de la democràcia i no hi ha diàleg que valgui.

Els catalans som pactistes de mena però tenim el problema de trobar interlocutors que ens considerin com un poble, com una nació, enlloc de una colla de malfactors. Tots els organismes internacionals reconeixen el dret a la llibertat de les persones i dels pobles (conjunt de persones). Quan un poble es creu amb dret a dominar un altre poble parlem d'imperialisme, de colonialisme.

Hi ha una classe política espanyola que està malalta de nacionalisme (espanyol) excloent i tenen les galtes de qualificar de nacionalistes a partits i persones (bascos i catalans) que lluiten pels drets dels seus pobles. Els més nacionalistes son aquests dirigents polítics, de dretes o esquerres, que en major o menor grau tenen mentalitat taliban, és a dir, extremista. Els Estats Units i la Unió Europea, igual que controlen la situació econòmica, haurien de vigilar de prop per evitar manifestacions terroristes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat