Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de febrer del 2015 | 18:00
Crònica · Informe SIC

Societat Civil Catalana, punta de llança de l'Estat i les clavegueres

Fins ara, l'unionisme era --i és-- conscient del seu fracàs ja que no ha sigut capaç de generar una alternativa al sobiranisme i tampoc no ha creat un lideratge des del món econòmic, empresarial i de la societat civil contra la transició nacional del govern d'Artur Mas i el projecte sobiranista. L'Estat, conscient d'aquest fracàs, ha decidit tirar la casa per la finestra.

En aquest sentit s'han manifestat els responsables dels aparells de l'Estat que no troben ni els líders de l'unionisme entre la societat catalana. Per això ha sorgit l'opció Josep Ramon Bosch, perquè saben que aquest té un perfil feble --els seus orígens estan a l'ultraespanyolisme i familiarment ha estat lligat al franquisme, més en concret a Fuerza Nueva.

Josep Ramon Bosch té suports però li fan més mal que bé: els Somatents, Plataforma per Catalunya, VOX i MSR. No és, doncs, el perfil de Bosch el que volien inicialment els estrategues de la intel·ligència de l'Estat, però no tenen ni han tingut alternativa. I aquests saben que la batalla democràtica s'acosta: el 27S. I sense alternativa han encarregat, doncs, a Bosch (i a un nucli reduït de persones properes a l'extrema dreta, a l'espanyolisme de bona fe, al PP, C's i a un sector ultraespanyolista del PSC) crear una associació, Societat Civil Catalana.

Començant pel nom, Societat Civil Catalana havia de ser una provocació per a la societat civil organitzada catalana. Però Societat Civil Catalana, amb tots els grupuscles espanyolistes històrics, ha intentat en tres ocasions fer concentracions: el dia de la Constitució, el 12 d'ocubre i el passat 11S. Tres fracassos estrepitosos. Això ha demostrat, una vegada més, que Societat Civil Catalana i els grupuscles que l'acompanyen són els mateixos de sempre.

Societat Civil Catalana, però, amb uns pocs centenars de socis es demostren més forts que mai i parlen amb aparells i institucions de l'Estat per a fer-los veure que el sobiranisme és la majoria social mobilitzada més important d'Europa i que, si volen aturar-lo, a més dels tribunals, el ministeri de l'Interior, la brunete mediàtica i les clavegueres, caldrà crear, construir i mobilitzar l'espanyolisme que hi pugui haver a Catalunya al marge de l'extrema dreta.
Els noms del món de la cultura que s'han afegit a CLAC són persones vinculades a l'anticatalanisme visceral"
Per a fer això Societat Civil Catalana sap que calen mitjans, estructures, fons de reptils i suport institucional, i alhora una política d'espanyolització de la població catalana. L'Estat sense tenir opcions alternatives, sense massa convenciment, ha decidit donar suport a Bosch a fons i ha donat llum verda al seu projecte. La xarxa Bosch s'ha posat en marxa amb una estructura formada pels espanyolistes i anticatalanistes de sempre, però coberts per unes formes i camuflatges suposadament democràtics. Unes formes que els facin creïbles intentant incorporar nous elements sense historials ni antecedents neofranquistes.

Per a fer això, Societat Civil Catalana ha creat --o ha participat en la seva creació-- dues noves associacions: Empresaris de Catalunya i (més recentment) el Centre Lliure d'Art i Cultura (CLAC). La primera, Empresaris de Catalunya, s'ha format per a intentar convèncer el col·lectiu d'empreses catalanes i empresaris del país, i la segona per intentar castellanitzar o espanyolitzar la cultura feta a Catalunya.

El fracàs d'Empresaris de Catalunya ha estat indescriptible. Cap emrpesari amb prestigi i ascendència en el món de l'empresa catalana s'ha volgut afegir a ser una comparsa en aquest projecte. Quant al CLAC, els noms del món de la cultura que s'hi han afegit són persones vinculades a l'anticatalanisme visceral: l'inefable Francesc de Carreras, Manuel Cruz, Félix Ovejero, Míriam Tey, a més dels recalcitrants Ramón de España, Arcadi Espada (intel·lectual i home de les clavegueres de l'Estat), Félix de Azúa i Victòria Camps. Sols hi falta el saltimbanqui Boadella, que de ben segur no trigarà a incorporar-s'hi.
La veritable societat civil catalana ha d'entendre que va de debò i que d'aquí a pocs mesos hi haurà la confrontació pacífica i democràtica del 27S"
L'estructura i llançament d'aquesta nova entitat ha estat molt pensada, i així s'han atrevit a assegurar que el seu finançament prové de determinats empresaris, però vet aquí que un dels empresaris esmentats, Lluís Bassat, ha dit que no en sap res. D'altres: Fernando Carro no s'ha pronunciat, Josep Lluís Bonet (de Freixenet) s'ha pronunciat a favor del projecte, i Àngel Simó (d'Agbar) ha estat cridat a l'ordre per la seva empresa després d'aparèixer involucrat en aquestes informacions. Potser hauria estat més fàcil no explicar res... ja que sobre finançaments tothom sap d'on surten les misses.

Creada la xarxa d'entitats que Bosch ha potenciat amb la protecció de l'Estat, aquest s'ha llançat a l'ofensiva creant, a Brussel·les, una important estructura i atrevint-se a enviar una carta i convocar el cos consular establert a Barcelona per a desmentir la viabilitat del 27S. La traca final de la seva ofensiva ha estat, però, el més transparent i el que ha deixat clar tot el muntatge: Bosch ha presentat les persones que li donen suport. I la llista ho deixa tot a lloc. 

Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Javier Solana, Carme Chacón, Josep Piqué, Alícia Sánchez-Camacho, Rosa Díez, Albert Rivera i Josep Borrell. Tots hi són a cara descoberta i les coses queden més clares que mai. Això és la Societat Civil Catalana... una burla a Catalunya. També hi ha, lamentablement, dues persones més en aquesta llista que hauríen de reflexionar: l'expresident José Montilla i Miquel Iceta.

L'Estat ha jugat fort les seves cartes i els seus fons de reptils. La veritable societat civil catalana, majoritàriament sobiranista, ha d'entendre que ara va de debò i que d'aquí a pocs mesos hi haurà la confrontació pacífica i democràtica del 27S, i que l'Estat farà el possible i l'impossible per a impedir el mandat democràtic que pugui sorgir del 27S.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat