Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de desembre del 2014 | 20:14
Crònica · Informe SIC

Societat Civil Catalana, Empresaris de Catalunya i Associació Ana Girón, quatre i el cabo

L'Estat, les clavegueres i els seus tentacles són més prolífics que mai, tot i la impotència i els seus fracassos reiterats en anar més enllà d'uns centenars d'adeptes que no són més dels que eren fa uns pocs anys a totes les associacions que hi ha contra la llengua catalana, les seves institucions i el seu dret a decidir.

Allò que sí és cert és que l'Estat ha fet arribar a Societat Civil Catalana, Empresaris de Catalunya i Associació Ana Girón que l'aixeta es tancarà si no hi ha resultats, més enllà dels incondicionals i els extremistes del PP i els seus entorns.

L'Estat, amb els seus sorayos i els aparells de La Moncloa --els responsables de la línia dura contra Catalunya-- creuen que ha arribat l'hora de multiplicar les organitzacions que treballen pel bé diví de la unitat de l'Estat, tot i que encara no han digerit els fracassos reiteratius que acumulen.

En primer lloc, l'Estat dóna molta importància a Societat Civil Catalana, que voldria ser una rèplica a l'ANC i Òmnium Cultural, tot i que Societat Civil Catalana encara no ha arribat als 300 associats. Entre els seus seguidors ja hi ha un cert desencís i desengany, com han demostrat en algunes intervencions dels seus president Josep Ramón Bosch, qui reconeix la impermeabilitat de la societat catalana vers l'espanyolisme.
Aquesta nova política és una demostració més del fracàs del PP a Catalunya"
Per complementar Societat Civil Catalana, fa unes poques setmanes es va posar en marxa Empresaris de Catalunya, una nova associació que ara per ara només disposa d'uns quants empresaris vinculats a lobbies espanyols amb un nom amb moltes pretensions --com ja és el nom de Societat Civil Catalana. Empresaris de Catalunya no ha aconseguit l'adhesió de cap de les empreses catalanes de l'IBEX-35 ni el compromís del sistema financer català que ha vist, en aquesta iniciativa, una maniobra únicament i exclusiva del PP.

Per acabar, l'Estat, que durant els últims anys havia potenciat diferents associacions, entitats i altres entelèquies per construir una sòlida associació de defensa de la cultura castellana a Catalunya --com si aquesta hagués de ser defensada!-- ha posat en marxa l'Associació Ana Girón, que es dedicarà a la promoció, difusió i coneixement de la llengua castellana a Catalunya. Aquesta darrera associació només té una desena d'associats, encara desconeguts. Una nova fantasmada del PP a Catalunya.

La creació d'aquest entorn del PP a Catalunya és una demostració més del fracàs dels populars i La Moncloa en connectar amb el món cívic, empresarial i cultural del país i en influenciar-lo. Aquesta nova política preparada pels sorayos és una demostració més del fracàs de la política del PP i dels seus intents de reestructurar la seva estratègia a Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat