Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 1 de d'octubre del 2014 | 18:57
Crònica · Informe SIC

Moragas i Sáenz de Santamaría, enfrontats

Al Parlament hem vist avui la continuitat de la histèria i crispació de PP i C's que, sentint-se marginals, han optat per entrenar-se pel futur, practicant la sortida desfilada de l'hemicicle. Configurarà això el que poden fer en un futur els ciutadans del país traient-los democràticaemnt del Parlament?

El prudent i seriós conseller Mas-Colell avui ha posat a lloc al PP, informant-los que no sols són marginals a Catalunya sinó que també en la influència en el PP estatal.

I és que una part important del problema de les relacions entre Espanya i Catalunya és que el PP i C's transmeten, dia a dia, a Espanya, una imatge d'una Catalunya irreal. Però aquests aconsegueixen imposar aquest imaginari perquè són potenciats i sobredimensionats pels mitjans de comunicació espanyols que els usen per vendre una imatge de la Catalunya que interessa al nacionalisme espanyol.

I desgraciadament l'Estat s'ha cregut les manipulacions i mentides del PP i C's, i aquestes ha acabat formant part de l'imaginari d'una majoria d'espanyols. Però comencen a dibuixar-se divergències en les forces polítiques d'esquerra i sindicals, així com en reduïts i callats sectors intel·lectuals espanyols. Però també --i això és el més important-- hi ha canvis als aparells de l'Estat, al propi govern i també lleugerament a l'entorn del president Rajoy.
Alguns analistes del CNI aconsellen que la vicepresidenta que faci un cop de timó amb l'estratègia de l'Estat"
El més sorprenent són les divergències entre Jorge Moragas (àlies el bragueta) i la monja alférez Soraya sáenz de Santamaría. Moragas, home de confiança de Rajoy, està molt influenciat per la dama de la camarga Alícia Sánchez-Camacho, i ambdós aconsellen la línia dura amb Catalunya, i en particular, realitzar una cirurgia potent amb el president Mas usant arguments com "el càncer català cal estirpar-lo, si no ho fem, pot causar metàstasi a les Illes i el País Valencià". 

Aquests plantejaments serien la conseqüència de la duresa del PP català en les darreres sessions del Parlament. Però la monja alférez Soraya Sáenz de Santamaría comença a tenir dubtes. El CNI l'informa dia a dia de la gravetat del distancament i del desarrelament de la majoria de la societat catalana a l'imaginari espanyol i les seves institucions. I alguns dels seus analistes que van seguir molt de prop el referèndum a Escòcia aconsellen la vicepresidenta que faci un cop de timó amb l'estratègia de l'Estat.

Soraya, en el seu cercle més íntim, i en algunes persones del CNI, ha arribat a preguntar-los si creuen que una solució "a la naverresa" podria apaivagar l'independentisme a Catalunya, un fet que ha irritat els ultres del PP i el sector marginal dels populars catalans encapçalats per Camacho i Millo que, amb una operació d'aquestes característiques, saben que serien sacrificats.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat