Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 26 de de novembre del 2010 | 15:11
Crònica · Illes Balears

El PP també va comprar les eleccions

El judici del cas Maquillatge està posant damunt la taula la trama d'UM per captar vots a les passades eleccions. El partit va desviar doblers públics des del Consell a diverses productores audiovisuals perquè contractassin gent d'aquesta formació. La finalitat era, com és sabut, fer campanya electoral des d'una posició d'avantatge respecte a altres partits, bàsicament els d'esquerres. La gran quantitat de recursos humans i econòmics que manejava UM era coneguda des d'abans de les eleccions, i durant la campanya ja hi va haver denúncies de pràctiques irregulars.

Partint d'aquests antecedents, és inexplicable l'excitació dels mitjans de comunicació d'ultradreta, que semblen haver descobert Amèrica. Acusar l'esquerra d'haver arribat al govern de manera il·legítima significa obviar un fet evident: que no va ser només UM el que va "comprar" les eleccions. El resultat del PP, a pocs milers de vots de la majoria absoluta, no s'explica sense el saqueig immisericorde de les arques públiques fet per Matas i companyia. Per molt que ara els mitjans d'extrema dreta ho vulguin oblidar (la memòria, ja se sap, és selectiva), el PP va destinar a les eleccions uns recursos superiors a la resta de partits junts.

Els electors varen assistir a actes multitudinaris, a sopars i dinars de franc per a tots els assistents, a tanques descomunals, a campanyes que canviaven de lema cada setmana... Tot, absolutament tot, pagat pels ciutadans via Palma Arena, CDEIB, IBATUR i un llarg etcètera. El bon resultat del PP, per tant, també és il·legítim. Ara poden renegar del passat, fer afirmacions de puresa virginal i defensar la seva renovació total, mentre mantenen la ideologia ultradretana i anticatalanista que va caracteritzar el matisme.

Tot això mentre neguen el dret a existir a una UM que ha fet una renovació major del seu discurs i del seu lideratge. Però cal repetir-ho una vegada i una altra per si no ha quedat clar: el PP també va comprar les eleccions. Només la reacció d'una ciutadania farta de corrupció i de feixisme ideològic va evitar que Matas i companyia consumassin el seu crim. Un crim, per cert, que no era just de corrupció econòmica. Dins el mateix paquet hi entraven la destrucció del territori, l'extermini de la llengua i la cultura pròpies, la manipulació informativa, la criminalització de persones i col·lectius... Tots ells, "valors" plenament vigent dins el "nou" PP de José Ramón Bauzá.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat