Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de juliol del 2012 | 19:21
Crònica · Euskal Herria

Única opció: independència

Sembla que el Partit Popular ja ha trobat la manera de manipular el cens electoral a Euskal Herria recorrent a la màxima putrefacció del sistema democràtic. Com el Cid, que segons ens expliquen els 'historiadors' hispans, va aconseguir victòries després de mort, el PP utilitzarà ETA com a excusa encara després que hagi desaparegut.

Reproduïm d'Izaronews · No saben els d'ETA l'enorme dany que van fer a la causa nacional basca quan van decidir prendre les armes. Mai els estarem prou agraïts.

Segons ha explicat el ministre de la cosa, tots els que hagin viscut a Euskal Herria com a mínim cinc anys des de 1977 seran automàticament considerats 'exiliats' bascos, o diàspora basca, encara que hagin nascut i viscut tota la seva vida, excepte aquests cinc anys, en un poblet de Salamanca. Per si aquestes condicions no fossin en si mateixes prou risibles, el govern espanyol pretén que només calgui que aquestes persones argumentin que, al seu dia, van abandonar el nostre país per culpa de la pressió terrorista i, sense aportar en absolut la menor prova de tal cosa. Seran doncs qualificades com 'exiliats' i podran votar a la seva localitat i al nostre país, saltant-se tota norma democràtica bàsica.

L'origen de tot això s'ha de buscar en les enquestes d'intencions de vot que ja s'estan duent a terme a Euskal Herria. La tendència que marquen totes, cadascuna amb el matís, és que les forces abertzales arrasaran, ocupant probablement les dues terceres parts del Parlament. És a dir, que un cop acabat el problema polític que podia suposar ETA, el nacionalisme espanyol necessita amb urgència acabar amb el problema que suposa la voluntat democràtica dels ciutadans bascos, entestats, per horror dels partits hispans, en defensar la idea que Euskal Herria és una nació que ha de ser reconeguda com a tal.

Com neutralitzar la voluntat majoritària dels bascos? Destrossant el cens electoral. Ja que els referèndums entre els bascos estan prohibits paper nacionalisme espanyol, el qual no vol que quedi constància de la veritable voluntat ciutadana, només les eleccions a les seves institucions poden servir per a mostrar el suport que la idea nacional té. Per tant, per tancar qualsevol possibilitat d'expressió veraç de la voluntat de la ciutadania basca, la fórmula més directa és desvirtuar el cens electoral incloent desenes, o centenars de milers de votants espanyols. D'aquí neix aquesta embolada dels 'exiliats'.
Amb aquesta decisió el nacionalisme espanyol ha demostrat que no vol una situació de normalitat. Vol crispació"
No obstant això, pot ser que aquesta decisió tingui conseqüències inesperades per als polítics espanyols, que han d'estar fregant-se les mans davant l''èxit' del seu reclam. Des del punt de vista basc, aquest moviment equival a estripar les cartes. A partir d'aquest moment, la convivència normalitzada no és possible. La indignació que aquesta grollera manipulació de la realitat està provocant entre els ciutadans bascos no augura res de bo. Fins i tot el PNB d'Urkullu, que si per alguna cosa es qualifica és pel seu maquiavelisme transversal, el qual prefereix abans quedar en ridícul que enfrontar-se al nacionalisme espanyol de front, va anunciar al seu moment que si el govern espanyol seguia endavant amb aquesta agressió política es veuria obligat a prendre decisions radicals. A veure si és veritat o, com en tantes altres ocasions, als líders jelkides se'ls marxa la força per la boca.

Els partits abertzales, no només el PNB, ja poden prendre bona nota del cabreig monumental que aquest moviment espanyol està provocant entre els ciutadans. Els seguidors del 'com pitjor, millor' també s'estan fregant les mans, com el senyor Rajoy, perquè estan convençuts que el penúltim intent de fer callar la voluntat nacional dels bascos provocarà una notable resposta en la societat. Per descomptat, està provocant ja una radicalització de les posicions. Per tant, si el PNB i EH Bildu no són capaços de donar una resposta adequada a la indignació popular, al pil-pil social que aquesta agressió està provocant, l'onada els passarà per sobre. Algú hi haurà que sí que ho faci i serà aquest qui es porti el suport dels ciutadans.

El que sí que està quedant clar en les converses entre veïns i en els debats de quadrilla, és que amb aquesta decisió el nacionalisme espanyol ha demostrat que no vol una situació de normalitat. Vol crispació, vol enfrontament i busca obertament el xoc de trens. I que per tant toca resistir i toca actuar.

En aquestes condicions, i amb el panorama d'una Espanya obstinada a enfonsar-nos als bascos fins al fons de la seva ruïna econòmica, cobra més sentit que mai l'opció de la independència. Per a què seguir formant part d'una Espanya que no ens vol deixar tan sols votar en llibertat, i que s'entesta a portar-nos a la ruïna quan la situació de la nostra economia no és ni remotament aquesta? Ja no és només una qüestió política. És que està en joc el futur dels nostres fills i néts, l'econòmic i el polític. Ens volen esborrar del mapa i ens volen arruïnar.

Algú dirà que la lluita per la fugida d'Espanya serà molt dura, i és cert. No obstant això, a dia d'avui, és clar que molt més dura serà la lluita per viure amb un mínim de dignitat si acceptem continuar sent rellogats a Espanya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat