Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de de gener del 2012 | 15:26
Crònica · Esport i Ciutadania

Problemes reials

El duc de Palma i símbol majúscul de la secció d'handbol del Barça, Iñaki Urdangarín,serà jutjat per possible malversació, falsedat i prevaricació. Una sospita que ha obert un nou debat al barcelonisme i a la seva junta directiva: En cas de ser culpable, cal retirar el set d'Urdangarín del sostre del Palau?

Sandro Rosell i la resta de directius, fins al moment, i amb bon criteri, no s'han volgut pronunciar. Però és sabut que, si Urdangarín és declarat culpable, estudiaran retirar la samarreta del Palau.

Urdangarín és, i serà, un dels grans jugadors que ha passat per l'handbol culer. Sis copes d'Europa, 10 lligues o set Copes del Rei són alguns dels títols que va aconseguir com a jugador i que ja ningú, ningú, li pot retirar. Però, si fos culpable, la seva samarreta no pot penjar del Palau.

Quan el Barça retira una samarreta, homenatja una figura. La converteix en símbol del propi club. Una simbologia que va més enllà de la trajectòria esportiva. Simbologia i mitificació que transcendeixen el terreny de joc per ser exemple i referència de vida. Reconeixement dels mèrits esportius és per a tots els jugadors que passen pel club. De l'esport que sigui. Ara bé, retirar les samarretes o enaltir la figura esportiva es basa en una altra cosa. És una manera del club de reconèixer els valors, la personalitat que desprèn aquell esportista i que el converteixen en exemple i referent per a tots els altres.

Respectant sempre la presumpció d'innocència,  si Urdangarín és culpable el club no pot badar ni un sol moment. Ha de retirar la seva samarreta a l'instant. Si el propi Barça s'omple la boca de ser un club ple de sensibilitat, amb una visió més rica i plena que traspassa el camp de joc, en aquest cas també ha d'actuar. A molts els encanta que el Barça sigui més que un club, però també ho ha de ser per aquestes coses. El valor de tenir valors.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat