Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 23 de de gener del 2015 | 17:46
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

Lara torna a pactar amb Soraya Sáez de Santamaría

José Manuel Lara, totpoderós editor de Planeta, sap que per sobreviure ha de pactar amb el govern de l'Estat. I ho ha fet amb el PSOE i amb el PP, i s'ha preparat per fer-ho, si cal, amb Podemos. És evident que, per la seva ideologia política, quan Lara ha estat més còmode ha estat amb governs del PP, ja que hi coincideix en plantejaments econòmic i social, i amb el seu nacionalisme espanyol.

Lara, però, és molt astut i juga totes les cartes, tots els negocis i totes les possibilitats, per tal de guanyar sempre.

Però segur que Lara no comptava amb que el PP, vistes les enquestes, s'ha posat molt nerviós. I tot i els serveis prestats per Lara ─amb La Razón, mitjà de comunicació deficitari, i Antena 3 i el suport que ha rebut del PP─ Sáez de Santamaría li ha fet arribar a Lara la preocupació per la línia ideològica que ha agafat La Sexta, més progressista "del que cal".

Tot i que Lara ha complert l'objectiu de debilitar el PSOE mitjançant la potenciació de Pablo Iglesias i el seu Podemos, ara el govern creu que han fet una bombolla massa potent que es pot convertir en un búmerang contra el propi PP.

Al govern espanyol també li preocupa que Lara, amoïnat per la situació catalana i l'independentisme, potenciï massa el líder de Ciutadans, Albert Rivera, i que aquest ho aprofiti per a fer una alternativa estatal que també resti vots al PP. És a dir: l'operació Lara se'ls pot girar, al govern espanyol, a la seva contra.

A l'entrevista entre Sáez de Santamaría i Lara ─qui està, aquest darrer, en una situació de salut complicada─, la vicepresidenta el va esperonar a quedar-se amb la part majoritària d'El Periódico. A més Sáez de Santamaría li va demanar que la potent editorial en llengua catalana que Lara controla, Edicions 62, eviti publicar llibres que tractin sobre el procés català i l'independentisme. 

En les properes setmanes, Sáez de Santamaría es vol reunir amb el comte de Godó per advertir-lo que la política de la "puta i la ramoneta" que fa amb Artur Mas ha d'acabar-se. I també que el comte ha de fer més cas a la política agressiva i de consignes antiindependentistes de la senyora Camacho i el seu esuder Millo.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat