Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 2 de de juny del 2015 | 17:17
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys

Ximples

La polèmica electoral de les estelades és digna d'una colla de necis obsessionats per un nacionalisme identitari de baixa estopa. Mira que cal ser ruc o mesquí per utilitzar la prohibició de l'estelada per fotre-la pel mig del cap a l'únic alcalde indy que guanya per majoria a les eleccions municipals al Baix Llobregat.

Als habituals i crispats defensors de les essències se'ls ha afegit en aquesta ocasió el mateix secretari general de CDC, que no és ruc sinó Rull, i que no va dubtar a fer un tuit eixelabrat que després, mig avergonyit, va esborrar a corre-cuita.

Inapropiat comentari el del dirigent de CDC i molt simptomàtic. Perquè, pretenent fer passar bou per bèstia grossa, va posar els peus a la galleda i va alimentar, així, un independentisme amb vocació de marginalitat de matriu identitària.

Aquest independentisme que s'esborrona o indigna quan sent que el castellà també tindria un reconeixement oficial al nou país, un independentisme que és més nacionalista que pràctic, que no suma, que no s'adona que de nació n'hi ha de sobres i que allò que ens cal imperiosament és un Estat.
La batalla es decidirà al Baix Llobregat i les regions metropolitanes. I és aquí que hem de seduir i convèncer"
La batalla ja l'hem guanyat a Vic o a Girona. La batalla es decidirà al Baix Llobregat i les regions metropolitanes. I és aquí que hem de seduir i convèncer, de sumar a favor del Nou País, de la República Catalana. I paral·lelament per desactivar tota reacció hostil, per no generar animadversió perquè tan necessari és sumar complicitats com evitar una oposició frontal.

Hi ha gent que no suma perquè prioritza el seu nacionalisme identitari a la independència. Quan alguns atien una polèmica pel règim lingüístic de la República, ximples!
Els que fan anar l'estelada contra alcaldes independentistes, ximples!
Els necis que no s'adonen o no es volen adonar quina és la realitat sociològica del país, ximples!
Els que tenen necessitat de buscar antagonistes, de confrontar contra Barcelona en Comú exigint el que no exigeixen al nacionalisme d'ordre, ximples!
Els que en lloc de tenir voluntat d'eixamplar l'espai social de l'independentisme el pretenen contraure, ximples!

I escoltant els ximples --per llegits que puguin ser alguns d'aquests ximplets-- no farem res de bo, perquè els ximples no actuen amb una lògica guanyadora, els ximples segueixen un patró d'actuació estimulat per baixes passions, per la mateixa pulsió nacionalista de sempre.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Entre la Lliga i la FAI – Capítol 2
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Entre la Lliga i la FAI – Capítol 1
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Mala fe
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Camí del 27S. Tinguem la festa en pau
Indica publicitat