Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de de març del 2014 | 15:45
Crònica · Afers religiosos

Oriol Domingo censurat a 'La Vanguardia' com a informador religiós

Tres posts del blog In saecula saeculorum d'Oriol Domingo, periodista d'afers religiosos de La Vanguardia, han estat censurats des que Màrius Carol és director del diari dels Godó.

Així ho ha explicat Germinans Germinabit al seu web. Aquest portal ultra conservador i espanyolista s'ha congratulat que la signatura de Domingo, que és una de les seves bèsties negres, hagi desaparegut de La Vanguardia digital i de paper. A més, expressa cínicament la seva solidaritat amb el periodista català.

L'últim dels tres posts censurats, segons Germinans, es titula El Príncep, el poble i Déu. El web aporta un paràgraf d'aquest post. Diu així: "El príncep Felip acabarà la seva estada de quatre dies a Catalunya al monestir de Poblet. Té significat religiós i polític. El monestir és panteó dels reis de la corona d'Aragó. Poblet està inspirat per la visió del Déu de Jesús que transmet l'Església i, alhora, des de 1150 està arrelat a la història i a la realitat de Catalunya". L'article del portal ultra acaba amb aquest paràgraf: "Solidarios con Domingo, pero ¡adiós Domingo! Sólo se merece nuestra compasión. Ni la tiene para consigo mismo ni se la otorgan en su periódico".

Posats en contacte telefònic amb Domingo per aclarir si tres articles seus han estat censurats com assegura Germinans, el periodista es limita a contestar que entre les seves costums no figura la de llegir Germinans.

També posats en contacte amb la redacció de La Vanguardia se'ns diu que no tenen noticia d'Oriol Domingo i que fa dies que no apareix per la seu del diari de Diagonal/Francesc Macià. Expressen, però, la seva sorpresa perquè In saecula saeculorum és un dels blogs més llegits del diari i amb major participació interactiva d'internautes. En tot cas, la cúpula de "La Vanguardia" no ha desmentit la informació de Germinans Germinabit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat