Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de febrer del 2014 | 15:22
Crònica · Afers religiosos

La Nunciatura afavoreix el sobiranisme i contradiu al Vaticà

El Govern espanyol utilitza la Nunciatura apostòlica en contra del procés sobiranista de Catalunya. Ho fa amb el vell estil nacionalcatòlic. Però el Govern i la Nunciatura fracassen. A la pràctica afavoreixen la causa sobiranista i contradiuen al Vaticà. 

Josep Maria Soler, abat de Montserrat.

El president Mariano Rajoy ha encomanat als ministres José Manuel Garcia-Margallo (Afers Exteriors) i Jorge Fernández Diaz (Interior) a fer gestions polítiques davant l'ambaixada espanyola al Vaticà i al representant del Papa a Madrid, l'arquebisbe Renzo Fratini, per oposar-se al sobiranisme. Els ministres i el nunci han aprofitat unes declaracions de l'abat de Montserrat, Josep M. Soler, per dir que afirmar "un eventual Estat català seria reconegut pel Vaticà" és l'opinió personal de l'abat però no de la Santa Seu.

Professionals dedicats a la informació d'afers religiosos s'han expressat en contra de la postura de la Nunciatura i, lògicament, del Govern espanyol. Així ho han fet Juan Rubio (director de Vida Nueva), Jordi López Camps (ex director general d'Afers Religiosos de la Generalitat), els periodistes Jordi Llisterri (Catalunyareligio.cat) i Oriol Domingo (blog In saecula saeculorum).
Rajoy i el nunci Fratini fan, en contra de la seva voluntat, un favor al sobiranisme català"
Tots coincideixen en que el president Rajoy i el nunci Fratini fan, en contra de la seva voluntat, un favor al sobiranisme català ja que un objectiu sobiranista és donar a conèixer al món, inclosos als medis polítics i mediàtics de Roma i del Vaticà, la qüestió catalana i el seu procés democràtic i pacífic.

També coincideixen en que la Nunciatura, per fer un favor al PP i al PSOE, s'ha manifestat en un sentit contrari a la pràctica habitual de la diplomàcia vaticana. La Santa Seu sempre reconeix a les nacions que es converteixen en estat sobirà. Especialment si ho aconsegueixen de manera pacífica i democràtica com és el cas de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat