Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 3 de d'octubre del 2012 | 16:04
Recull de premsa

Xirgo: "L'error que hem comès és haver tingut sentit d'estat cap a un estat que mai ens ho ha agraït"

"De Cospedal demana al govern de Catalunya que tingui sentit d'estat? Voleu dir que no ens acollona?".

El periodista Xevi Xirgo ha comentat les declaracions de la presidenta de Castella-la Manxa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, qui va dir que els presidents de les comunitats autònomes han de tenir "altura de mires, responsabilitat i sentit d'estat".

"Jo el que em pregunto és si De Cospedal no ens acollona ─ha reblat Xirgo─. Ho ha descobert ara, que per segons què cal sentit d'estat?". A l'article Sentit d'estat Xirgo li ha recordat a De Cospedal que "va ser CiU, quan governava a Catalunya, qui va apuntalar Adolfo Suárez el juliol del 77" i que ho va fer "per sentit d'estat": "I ho va tornar a fer donant suport a Felipe González reiteradament. I sense el sentit d'estat del govern català, amb un PP amb majoria relativa el 1996, potser no s'haguessin complert els criteris de Maastricht".

Xirgo ha lamentat que De Cospedal demani sentit d'estat : "No ho va ser donar suport a Zapatero quan el maig del 2010 la UE apostava per la intervenció?". L'autor de l'article ha conclòs que de sentit d'estat, "no n'hi falta; n'hi sobra" i ha sentenciat que "l'error" que hem comès és haver tingut sentit d'estat "cap a un estat que mai ens ho ha agraït, que ens maltracta i que ens obsequia amb sentències com la de l'Estatut". "No es preocupi, De Cospedal, tindrem sentit d'estat. Però del nostre estat. No del seu" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat