Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 19 de de desembre del 2014 | 17:45
Recull de premsa

Xirgo: "A l'ANC no hi ha divisió, sinó un objectiu comú"

"Tant CiU com ERC, però m'atreviria a dir que sobretot ERC intenten que Òmnium, però sobretot l'ANC, facin un paper que no han de fer".

El periodista Xevi Xirgo ha dit a un article que aquests dies "tothom està molt preocupat intentant esbrinar si a l'ANC hi ha divisió interna".

"Doncs mirin, no cal que s'hi escarrassin: sí, hi ha divisió interna, només faltaria. Perquè aquest és un país petit, on els partidaris del procés es coneixen entre ells i militen en diverses causes alhora" ha sentenciat l'autor de l'article Hi ha divisió a l'ANC?

"A l'ANC, i a Òmnium, hi ha militants, simpatitzants o simplement votants de CiU, d'ERC, del PSC, de Mes, d'ICV, de la CUP i de vés a saber qui més. I què? O és que ser de l'ANC o d'Òmnium és incompatible amb pertànyer o pensar com CDC, UDC, ERC, ICV, el PSC o la CUP?" s'ha qüestionat Xirgo. El periodista ha continuat: "Justament l'èxit de l'ANC i d'Òmnium és aquest, haver sabut practicar abans que ningú el postpartidisme, haver-se sabut posar d'acord amb una sola finalitat".

Xirgo ha explicat que ara els partits, "tant CiU com ERC, però m'atreviria a dir que sobretot ERC", intenten que Òmnium, "però sobretot l'ANC, facin un paper que no han de fer": "L'ANC, com Òmnium, com Súmate, com l'AMI i com tants d'altres, han fet fins ara tanta pressió als partits que aquests no han tingut més remei que moure's. Ara, algunes formacions volen capgirar aquest rol, i estan traslladant la pressió a l'ANC o a Òmnium perquè es pronunciïn a favor de la seva posició".

Finalment l'autor de l'article ha conclòs que l'ANC "es va pronunciar setmanes enrere a favor d'una llista conjunta i, si aquesta no és possible, a favor del que decideixin els partits unitàriament" i que ara els ho volen "fer canviar o refermar": "Això és el que passa a l'ANC. No hi ha divisió, sinó un objectiu comú. Però tranquils, que, si els partits continuen pressionant, sí que ho aconseguiran, això de dividir l'ANC. I tot en orris. Facin facin".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat