Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de de novembre del 2012 | 17:11
Recull de premsa

Villatoro: "Hi haurà campanya pel no a Catalunya, a Espanya, a Europa i al món"

"On diuen Catalunya és econòmicament inviable estan dient Boicotejarem la viabilitat de Catalunya. Les coses que es presenten com a fets gairebé meteorològics, inevitables, són en realitat territoris oberts en què tot dependrà de les voluntats".

L'escriptor Vicenç Villatoro ha dit a un article que les dades que faran d'indicadors dels resultats de les eleccions són: "La participació, el resultat personal del president Mas i el volum del sobiranisme al Parlament".

"Si les tres dades són bones ─ha continuat─ per al procés, de creixement totes tres, passarem a la següent pantalla. Si alguna de les tres és dolenta, el procés quedarà molt tocat. Aquesta fase depèn exclusivament de la voluntat dels catalans. Des de fora de Catalunya s'intentarà mediatitzar-la amb amenaces, però només voten els catalans".

En la segona fase, Villatoro ha indicat que s'haurà d'arribar a un referèndum vinculant: "Aquí ens trobarem amb l'oposició ferotge de l'Estat. [...] Espanya es resistirà tant com pugui, però hi haurà una forta pressió internacional".

Segons l'autor de l'article, la tercera fase "és qui guanya el referèndum", en la qual el procés sobiranista "es trobarà força sol" perquè la idea d'un canvi de fronteres "no és simpàtica al món. Hi haurà campanya pel no a Catalunya, òbviament a Espanya però també a Europa i al món".

Villatoro ha continuat alertant que ens diran que "no ens convé" i que "més val negociar": "Ens ho diran -si arribem a aquesta pantalla- els uns de manera barroera i amenaçadora i d'altres de maneres impecables i finíssimes. Però altra vegada la decisió serà només a Catalunya".

"I arribem a l'última pantalla ─ha conclòs─. L'independentisme guanya el referèndum i proclama la independència. Quedarem fora d'Europa? I de l'euro? No ens reconeixerà ningú? Totes aquestes preguntes, en aquesta pantalla, ja no tenen sentit. [...] Quan s'acabi el procés, si acaba en la independència, deixaran de tenir sentit. Llavors arribarà [...] el temps de la realpolitik".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat