Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de novembre del 2013 | 19:14
Recull de premsa

Villatoro: "El procés pot acabar bé o malament. Però ni en un cas ni en un altre això significa el final de la partida"

"Pot acabar bé, i hi ha en aquest sentit alguns indicis favorables. Però també pot acabar en un cul-de-sac on no sàpigues quins moviments pots fer".

L'escriptor Vicenç Villatoro ha alertat a un article que el procés pot acabar "bé o malament", i que això "no és indiferent, esclar" però que "ni en un cas ni en un altre això significa el final de la partida".

"Pot acabar bé, i hi ha en aquest sentit alguns indicis favorables. Però també pot acabar en un cul-de-sac on no sàpigues quins moviments pots fer. Pot anar malament perquè l'Estat jugui molt bé les seves peces" ha alertat. A l'article L'endemà del procés Villatoro hi ha assegurat que "en qualsevol cas, acabi bé o acabi malament el procés actual, la partida no s'haurà acabat".

"Si acaba bé, tot estarà per fer --ha continuat explicant-- i hi haurà molta feina, sense miracles l'endemà. I si acaba malament i el diagnòstic encertat és, com em penso, que no estem davant d'un foc d'encenalls sinó davant de l'expressió d'un moviment profund i de llarg abast, d'una voluntat de ser persistent i d'un malestar respecte a l'Estat també persistent, el problema de fons encara hi serà i es tornarà a expressar més aviat que no pas tard".

Finalment l'autor de l'article ha indicat que si els problemes es tapen i no se solucionen "tornen a sortir" per la qual cosa ha sentenciat que estar "convençut que això no és un " órdago independentista" ni un escalfament conjuntural": "Per tant, els remeis pensats a la mida d'un diagnòstic equivocat podrien arribar a avortar la forma actual del procés, però no a solucionar el mal de fons. No tan sols per a nosaltres, també per a ells. Perquè no són remeis, són pedaços".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat