Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de maig del 2014 | 18:39
Recull de premsa

J. V. Boira: "Com a valencià no vull trencar amb Catalunya però tampoc vull ser Catalunya. No tinc altres opcions?"

"No som, ni podem ser catalanss però tampoc som, ni podem ser, nosaltresPer què, doncs, no construir definicions agosaradament innovadores que ens deslliuren d'aquesta dualitat?".

El Doctor en Geografia per la Universitat de València i màxim coneixedor de les potencialitats del corredor del Mediterrani, Josep Vicent Boira, ha dit que les paraules de Raimon "em fan pensar que caldria explorar un nou diccionari per explicar les coses que ens envolten" ja que "s'ha descobert una nova terra".

Boira ha dit a l'article Els altres i Catalunya que els valencians "no som, ni podem ser catalans però tampoc som, ni podem ser, nosaltres": "Per què, doncs, no construir definicions agosaradament innovadores que ens deslliuren d'aquesta dualitat? Caldrà recordar, amb José María Ridao, que sovint els conceptes que emprem deriven de la pròpia lògica del discurs i no de l'observació de la realitat".

Sobre això Boira ha dit que, com a valencià, no vol "trencar amb Catalunya, però tampoc vull, ni puc, ser Catalunya. No tinc altres opcions?" s'ha qüestionat. "Com a valencià, allò que tampoc vull, ni podria permetre, és que la catalanització de Catalunya comporte la desvalencianització econòmica, cultural i política de València impulsada per una intensa espanyolització d'Espanya" ha continuat.

L'autor de l'article ha afegit que en aquest "joc del nosaltres i ells" tot és una qüestió de "llenguatge" i que per haver compartit una història evolutiva comuna, i ha recordat les declaracions de la presidenta d'Aragó, Luisa Fernanda Rudi: "El corredor central igual acaba siendo una solución para el eje mediterráneo, en el caso de que Cataluña se independice de España".

"La màquina trituradora de cimentacions ja s'ha posat en marxa en aquest costat de l'Ebre. I, de retruc, el somni de José María Aznar de reforçar el vincle entre València i Madrid podria estar, inquietantment, més a prop" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat