Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de març del 2016 | 11:11
Recull de premsa · Unió europea

Ferrer: "Refugiats:què ha fallat?"

En un article al Punt Avui l'economista i politòleg, Xavier Ferrer, En el que afirma "Que la Unió Europea no ha gestionat bé el drama dels refugiats és una evidència que ha posat en entredit els valors europeus. I aquesta mala gestió, tant de la UE com dels estats membres, ha deixat perplexa bona part de la ciutadania".

Així per Ferrer "les coses que passen són producte d'uns fets que les provoquen, i sovint vénen motivades per la mala gestió o per la desídia o també per l'interès d'uns quants. I el drama dels refugiats no és aliè a això".

I ho explica "Pel que fa a la Unió Europea, hi ha tres moments que marquen la situació actual":

1) El primer és la poca incidència i influència de la UE en les primaveres àrabs i concretament la desídia a actuar per evitar la guerra de Síria o bé influir perquè els estats poderosos implicats evitessin, ara fa quatre anys, el conflicte.

2)Ja anant a temps més recents, en la gestió de l'arribada dels primers refugiats, cada estat ha anat a la seva, sense fer cas als acords comunitaris, demostrant la feblesa de la capacitat política de la UE, quan hi ha conflictes complexos i interessos dels estats membres. Aquest segon error ha permès que veiéssim de nou murs a territori europeu i està fent trontollar la lliure circulació de persones.

3)I aquests dies assistim a un tercer moment de mala gestió, quan el president del Consell Europeu manifesta que els refugiats, als quals titlla de refugiats econòmics, no seran ben rebuts i els invita a no venir i a no fer cas als traficants, i aposta per importants ajuts econòmics a Grècia i Turquia, amb la finalitat i l'objectiu d'aturar l'èxode.

I conclou aquest que "Fa tota la impressió que la pressió dels estats membres, actuant individualment, ha guanyat la proposta consensuada de la UE, i això és una mala notícia, perquè el que cal és tenir mecanismes sòlids i ferms per actuar conjuntament i que les decisions que es prenguin siguin respectades per tots els estats membres. El que cal és una UE amb capacitat política, que pugui donar resposta als problemes actuals, com el dels refugiats, el de l'energia, el del medi ambient, tots ja impossibles de resoldre des d'un estat, perquè la problemàtica és global i requereix solucions també globals".


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat