Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de setembre del 2013 | 19:03
Recull de premsa

Tresserras: "Tenim un any intens al davant. Ha de ser l'any de la democràcia"

"Un any perquè tot el bloc democràtic catalanista faci pinya i treballi per blindar i fer efectiva la sobirania del poble català. I per escoltar les seves veus. Així, la tardor del 2014, havent establert amb claredat [...] la voluntat majoritària, podríem estar en condicions d'encetar la definitiva construcció del nou estat".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha celebrat a un article que "després de la Diada del 2013, l'enfortiment i eixamplament del sobiranisme, de la seva base social i de la seva capacitat organitzativa (ANC) s'han fet evidents".

L'autor de l'article ha dit que des de l'espanyolisme "més granític" els comentaris sobre la Diada d'enguany indiquen que "la impugnació catalana de la relació amb l'Estat ja suscita preocupació" i que es comença a reconèixer des de la perspectiva espanyola que la crisi de la relació amb Catalunya és "greu, i que no es resoldrà sola".

"Només la manca de tradició --ha continuat-- democràtica explica que entre les respostes de primera hora hi hagi predominat també el to xulesc, la reiteració d'amenaces, alguna reacció violenta i l'habitual auguri de l'exclusió catalana de la UE. Tot amanit amb una carta de Rajoy per no dir res; insubstancial, d'una buidor absoluta".

Tresserras ha reiterat que des d'Espanya "no ha arribat cap actualització, ni remota, d'una proposta inscrita en la tradició iberista" ni tampoc "cap invitació a concebre com a hipotètic marc de discussió l'horitzó d'una confederació ibèrica": "Cap mena d'imaginació, cap intent de transcendir les tensions actuals i disposar d'una iniciativa pròpia. Només la perpetuació del passat".

Finalment Tresserras ha conclòs que no ens hem de "deixar impressionar" perquè "res no serà fàcil" i perquè "cal que fem les coses bé": "¿És que aquests que ens menystenen i dominen suposen una expectativa de futur millor que la que podem proporcionar-nos nosaltres mateixos? Per què? Està bé ser cautelosos, modestos, prudents. Però no permanentment mesells".

"Tenim un any intens al davant. Ha de ser l'any de la democràcia. És l'any per fer valer -per un procediment o altre- el nostre dret democràtic a decidir el nostre futur. Un any també per disposar de llei i junta electorals, i per tenir l'agència tributària ben a punt. [...] Un any perquè tot el bloc democràtic catalanista faci pinya i treballi per blindar i fer efectiva la sobirania del poble català [...] La tardor del 2014, [...] podríem estar en condicions d'encetar la definitiva construcció del nou estat. Crec que aquest és el calendari que el gruix de la Via demanava" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat