Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de de juny del 2013 | 18:13
Recull de premsa

Tresserras: "La reestructuració de la CCMA hauria d'assegurar els recursos per als anys immediats. El camí emprès és completament equivocat"

"La contínua rebaixa de l'aportació pública i l'entossudiment a executar un ERO segueixen la línia dels vells pactes CiU/PP del 2011. Difícilment compatibles amb les propostes i el suport d'ERC".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha alertat que les retallades del Govern de Mas no van en el camí de l'acord amb ERC, sobretot quant a l'ERO a la CCMA: "Va costar molt posar la Corporació i els seus mitjans en marxa. Molts esforços de molta gent. I ha calgut la tasca continuada de directius i professionals durant tot el trajecte seguit. Amb errades i encerts. Ara, quan encara més del 80% de l'oferta televisiva que rebem emet des de Madrid, tot això podria estar en perill".

A Desestructurant estructures d'estat Tresserras hi ha dit que la "duresa i la durada de la crisi" juntament amb l'existència d'un "sector industrial encara massa dependent, la migradesa dels recursos públics disponibles, el canvi tecnològic i les noves possibilitats d'organització interna, la caiguda dels ingressos publicitaris i el protagonisme de les xarxes" han fet que l'ecosistema català de comunicació i cultura hagi patit molts canvis, uns factors que poden justificar una reestructuració de la CCMA.
Que a la Corporació li convé una reestructuració? D'acord. Però el camí emprès és completament equivocat"
"Que a la Corporació li convé una reestructuració? D'acord. Però el camí emprès és completament equivocat. I pot abocar els mitjans públics de la Generalitat a una greu desestructuració. Tot just ara, quan el país els necessita més que mai" ha lamentat l'autor de l'article.

Tresserras ha indicat que la reestructuració de la CCMA hauria d'anar en el camí d'"assegurar els recursos per als anys immediats" per a "poder corregir amb transparència els principals desequilibris interns" i per "plantejar una reestructuració del grup, en un horitzó de 10 o 15 anys, que permetés actualitzar el model i desplegar la corresponent política de recursos humans".

"Aquest pla i aquesta política ─ha continuat explicant─ haurien de poder ser acordats amb els treballadors. El capital més important de la majoria d'empreses són els seus treballadors[...]. No té cap sentit, doncs, posar en risc aquest capital per satisfer requeriments comptables, formulats sense tenir en consideració els seus efectes en el pluralisme polític i la qualitat democràtica".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat