Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de d'octubre del 2012 | 18:01
Recull de premsa

Tresserras: "En un futur recordarem aquests dies com a decisius"

"En el fons de la nostra consciència sabrem si vam estar a l'altura dels reptes o no. Si ens en podem sentir secretament orgullosos o no. Si vam col·laborar a la victòria o la vam entorpir".

L'ex-conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha instat a un article a tenir sentit històric i valorar els moments polítics actuals amb perspectiva. A l'article Moment excepcional, acció immediata Tresserras hi ha dit que Catalunya ha encetat un dels cicles "més importants de la història" de país, un cicle que "serà breu" i que representa una oportunitat: "Ja mai res no tornarà a ser igual, les opcions encara són molt obertes i el desenllaç està per determinar".

L'autor de l'article s'ha mostrat optimista: "Sense negligir la capacitat d'Europa i d'Espanya de condicionar-nos el camí, la bona notícia és que, a l'empara de la radicalitat democràtica, TOT, absolutament tot, dependrà de nosaltres. Parlo de la sobirania nacional. I parlo de la transformació del model econòmic i social per superar la crisi".

Tresserras ha indicat que construcció de l'estat i canvi social són conceptes "indestriables" i ha al·ludit a la independència com a esdevenidor: "A Catalunya [s'hi ha configurat] una nova hegemonia social, marcadament popular. Un veritable canvi és possible". En aquests sentit, Tresserras ha sentenciat que a Catalunya, "les dades són incontestables" i la conjuntura és "certament excepcional i carregada de possibilitats", i ha insistit en què "quedar-nos com estem no és una opció", ni social, ni nacional: "Equivaldria a una claudicació; a una rendició".

"En un futur pròxim ─ha conclòs Tresserras─ recordarem aquests dies, segur, com uns dies decisius que sempre vam saber que ho serien. I també recordarem què va fer cadascú; com hi vam participar; com vam contribuir a empènyer i a fer possible un determinat desenllaç. [...] En el fons de la nostra consciència, sabrem si vam estar a l'altura dels reptes o no. Si ens en podem sentir secretament orgullosos o no. Si vam col·laborar a la victòria o la vam entorpir. [...] Ningú no hauria de renunciar a la possibilitat de pronunciar-se".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat