Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de de novembre del 2013 | 19:53
Recull de premsa

Terricabras: "Amb els torrons arribarà el llagrimeig del diàleg i la unitat. Convé que una gran majoria de catalans no es deixi enredar"

"Per molt que es digui, va ser amb l'exèrcit, no amb diàleg, que es va aprovar la Constitució del 78".

El filòsof Josep Maria Terricabras ha dit a un article que els qui defensen que la consulta dividirà Catalunya "cometen un segon error " perquè suposen que la societat catalana "està partida per la meitat per qüestions de llengua".

"Obliden, esclar, que la defensa de la cohesió social --ha continuat-- i de la immersió lingüística han aconseguit justament que la societat no es partís, que la immensa majoria dels catalans entenguin sempre el català i el puguin parlar si volen. Obliden encara que hi ha grups expressament identificats amb la llengua castellana (Súmate n'és l'exemple més recent) que també volen la independència".

L'autor de l'article La divisió i el diàleg ha dit que és "innegable" que, en general, el diàleg sembla una "bona cosa" però que és "evident que no sempre és possible": "Perquè, en què consisteix el diàleg? ¿Vol dir potser anar parlant de coses, amb tota l'educació que es pugui? ¿Vol dir negociar, és a dir, acordar, un acte de sobirania popular? ¿Li falta diàleg a Espanya quan crida reclamant Gibraltar, quan accepta la sentència Parot d'Estrasburg, quan se sotmet al rescat de la banca? No, no li falta diàleg sinó que li sobra debilitat".

Terricabras ha recordat que "per molt que es digui, va ser amb l'exèrcit, no amb diàleg, que es va aprovar la Constitució del 78" i ha advertit que l'argument del diàleg "no ens abandonarà durant uns quants mesos": "La campanya de Nadal serà un bon moment per a aquests sermonets tan senzills: amb els torrons i el retorn a casa, arribarà altre cop el llagrimeig del diàleg i la unitat. Per això convé que una gran majoria de catalans, intel·ligent i decidida, no es deixi enredar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat