Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de desembre del 2013 | 18:27
Recull de premsa

Terradellas: "Tenim una societat amb sentit d'estat i als partits ens pertoca expressar-nos amb la mateixa determinació"

"¿Com pot ser que perdem ni un segon del nostre temps [...] en una qüestió tan simple i clara com és la redacció de la pregunta? Perquè si aquest procés té valor és perquè la batalla de les idees ja l'hem guanyat".

El secretari de relacions internacionals de CDC, Víctor Terradellas, ha sentenciat a un article que "els cants de sirena" de l'Estat "són prou evidents: les terceres vies recorden el quiet stablishment enyorat per uns, i l'olor melosa dels escons recuperats és altament temptadora per altres".

A l'article Sentit d'Estat Terradellas ha recordat que a Catalunya "tenim una societat civil amb sentit d'estat" i com a tal "als partits ens pertoca expressar-nos amb la mateixa determinació i amb la mateixa altura de mires, i situar en un segon pla els interessos menors, per bé que legítims, de cada formació política".
Al Tribunal Constitucional s'hi mantenen les essències i les mancances d'un estat predemocràtic"
"Assumint, doncs, totes aquestes prèvies, ¿com pot ser que perdem ni un segon del nostre temps, ni un bri de la nostra energia, en una qüestió tan simple, clara i diàfana com és la redacció de la pregunta?" s'ha lamentat l'autor de l'article. "Perquè si aquest procés que vivim té realment valor és perquè la batalla de les idees -i també la terminològica- ja l'hem guanyat" ha sentenciat. 

L'autor de l'article ha conclòs que "esperar una regeneració democràtica i política a l'Espanya d'avui és incompatible no ja amb les declaracions bel·licoses i delirants d'un expresident, sinó també amb la pràctica quotidiana d'una acció política manipulada i tutelada per una tercera cambra aliena als electors, el Tribunal Constitucional", un alt tribunal on s'hi "mantenen les essències i les mancances d'un estat predemocràtic".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat