Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de d'octubre del 2014 | 19:38
Recull de premsa

Soler: "Qui vulgui governar ha d'explicar com seran els primers 100 dies. Ara és l'hora de les paraules transparents"

"Molta gent a Catalunya no està disposada a votar un partit que no sàpiga si vol o no vol la independència. Mas ha de tenir present que un programa independentista deixa de ser-ho si ho fia tot al diàleg".

Lhistoriador i comunicador, Toni Soler, ha dit a un article que la discreció dels últims dos anys en el procés català "ha amagat, pretesament, una altra cosa: l'astúcia". "Els dirigents pro consulta, a base d'explicar amb la boca petita que "tot està previst" i que "no es poden donar pistes al govern espanyol", ens van convèncer que els silencis no eren producte de la ignorància, sinó de la murrieria" ha indicat.

A l'article Venim d'un silenci Soler hi ha continuat explicant que el president Mas, "reivindicant el valor de l'astúcia, i firmant amb tanta solemnitat el decret de convocatòria de la consulta, va estendre la convicció que al barret hi tenia un conill o dos" però ha recordat que la suspensió del 9-N "sense conflicte previ amb l'Estat ha deixat molts desencantats pel camí". "I ara que se'ns presenta el següent repte --unes eleccions plebiscitàries-- és normal que la gent exigeixi més claredat" ha indicat.

Per això mateix, Soler ha dit que la claredat "vol dir assumir riscos" i "posicionar-se sobre totes les qüestions clau, sense pensar en les conseqüències demoscòpiques". "En un cert temps, la vaguetat puntuava a Catalunya --ha continuat--; d'aquí provenen les grans majories de CiU i PSC. Però ara la indefinició és més aviat un llast".

Finalment Soler ha indicat a la gent d'Unió i ICV que tinguin clara una cosa: "molta gent a Catalunya no està disposada a votar un partit que no sàpiga si vol o no vol la independència". "El president Mas ha de tenir present que un programa independentista deixa de ser-ho si ho fia tot al diàleg amb l'Estat. I, finalment, Oriol Junqueras ha d'assumir que una declaració unilateral d'independència, sense tenir notícia dels mitjans que l'han de fer possible, no passa de ser un brindis al sol" ha sentenciat.

"Qui vulgui governar Catalunya ha d'explicar fil per randa com seran els primers 100 dies de la seva gestió. Sense angles morts ni asos a la màniga. Venim d'un silenci -com deia en Raimon- antic i molt llarg. Ara és l'hora de les paraules transparents, de la política adulta, de la veritat" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat