Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de de febrer del 2013 | 16:47
Recull de premsa

Soler: "Molta gent al PSC no vol fer el paperot. La pitjor manera d'afrontar els problemes és negar-los"

"La deriva nacionalista i recentralitzadora és tan diàfana, tan descarada, que qui vulgui prometre sopars de duro federalistes corre el risc de ser vist no ja com un il·lús, sinó com un estafador".

L'historiador Toni Soler ha sentenciat que a Espanya la crisi "no és només econòmica", sinó que també "de valors" i que aquesta té un abast "transversal i afecta des de la monarquia fins a la premsa, passant per la justícia, els partits polítics, la banca i tots els nivells de l'administració pública".

A l'article Una bena als ulls Soler hi ha lamentat que en aquest context, Catalunya "continua pagant el que no està escrit" i continua "ofegada pel dèficit fiscal estructural i per l'aplicació sui generis dels criteris de reducció del deute".

En aquestes circumstàncies Soler ha dit que, si bé pot ser cert que "no hi ha prou arsenal" a Catalunya per afrontar "una batalla tan important i tan arriscada" encara és "més cert" el contrari: "No hi ha temps ni paciència per ajornar el debat; no hi ha a Catalunya cap idea ni cap projecte amb prou força per proposar un escenari de futur alternatiu al sobiranisme. I sobretot -sobretot- no hi ha un Estat diferent del que ens posen al davant".

L'historiador ha conclòs que els socialistes catalans defensen per a Catalunya "un camí del mig carregat de bones intencions" però "no tenen cap dada objectiva per sustentar-lo". "Fins i tot en el ─ha continuat─ supòsit que el PSOE es rendís a les tesis de Pere Navarro [...] la política espanyola deixa poc marge de maniobra. El PP continua sent el partit central".

L'autor de l'article ha sentenciat que la deriva nacionalista i recentralitzadora "és tan diàfana, tan descarada, que qui vulgui prometre sopars de duro federalistes corre el risc de ser vist no ja com un il·lús, sinó com un estafador" i que "molta gent al PSC no vol fer aquest paperot": "La pitjor manera d'afrontar els problemes és negar-los".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat