Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de de setembre del 2013 | 16:30
Recull de premsa

Soler: "L'unionisme com a bloc electoral sembla una quimera. Per sort, l'independentisme té un roc a la faixa, que és la gent"

"En condicions normals, la tripleta Chacón-Camacho-Rivera podria donar molta guerra a l'independentisme. Però la primera se'n va; la segona, espieta espiada, té plom a les ales (excuso parlar de Bárcenas), i el tercer no té prou força al darrere".

L'historiador Toni Soler ha dit a un article que l'unionisme com a bloc electoral "sembla una quimera" tot i que ha acceptat que el sobiranisme "presenta també esquerdes preocupants".

"ERC no s'acaba de refiar de CiU, especialment de l'entorn del president Mas; del psicodrama d'Unió i Convergència, no cal parlar-ne més, i les relacions entre Junqueras i els líders d'Iniciativa han empitjorat de manera dràstica en els últims mesos" ha lamentat. L'historiador ha sentenciat que pel moment la majoria sobiranista al Parlament "és contundent, però poc operativa".

Tot i això Soler ha celebrat "un roc a la faixa" de l'independentisme: "La gent, la mobilització popular, que no decau malgrat totes les excuses que tindria per desinflar-se. El poder del sobiranisme popular, que desborda els límits de la política partidària, és el gran motor del país, pren la paraula quan els polítics no saben què dir ni què fer. I a Madrid, ciutat de despatxos, lobis i salonets, continuen sense fer-se'n a la idea".

Finalment, Soler ha dit sobre l'unionisme a Catalunya que "en condicions normals, la tripleta Chacón-Camacho-Rivera podria donar molta guerra a l'independentisme. Però la primera se'n va; la segona, espieta espiada, té plom a les ales (excuso parlar de Bárcenas), i el tercer no té prou força al darrere".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat