Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 de de juny del 2013 | 18:25
Recull de premsa

Soler: "Junqueras haurà de ser capaç de mimetitzar-se amb el paisatge circumdant com ho van fer Pujol o Maragall"

"El purisme, en aquest país tan bigarrat, no funciona".

L'historiador Toni Soler ha alertat a un article que, davant de tot el ventall de possibilitats polítiques en la composició futura del Parlament català, ERC serà "el pal de paller" de la cambra "amb l'espanyolisme arremolinat a l'entorn de Ciutadans, un centredreta híbrid (entre Duran i Millo, per entendre'ns) i una esquerra popular alternativa exercint de consciència crítica".

"Pel que fa a CiU i PSC, la parella de ball dels últims trenta anys, és difícil de saber què en quedarà. Però la vigència de les seves sigles és complicada" ha indicat a l'article Líder sòlid, líder líquid on també hi ha afegit que aquests dos partits "van ser especialistes a recollir vots de tot arreu" com els catch-all parties, amb "prou traça per fer un discurs modulat i adaptat a la complexitat del país".

"[CiU i PSC] Defensaven la identitat nacional de Catalunya ─ha continuat─, el benestar dels seus ciutadans i el respecte a la pluralitat del país. El que passa és que el 1980 això volia dir -bàsicament- autonomia i regeneració d'Espanya; avui dia, es defensa si fa no fa el mateix, però la recepta és una altra, i qui en té els drets d'autor és ERC". Finalment Soler ha dit de Junqueras que, "habituat a parlar davant d'oceans d'estelades, haurà de demostrar que és tan líquid, tan capaç de mimetitzar-se amb el paisatge circumdant, com ho van ser Pujol o Maragall".

"El purisme, en aquest país tan bigarrat, no funciona. Xavi Hernández, un dels futbolistes a qui val la pena escoltar, acaba de dir en una entrevista: "Tinc amics independentistes que volen que guanyi la roja ". I afegeix: "Potser si hi hagués selecció catalana pensarien una altra cosa…" Dret a sentir, dret a triar. Potser aquí hi ha el quid de la qüestió" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat