Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 2 de de juny del 2015 | 18:12
Recull de premsa

Soler: "CDC i Unió han d'ajudar Mas a fundar una nova oferta de centre sobiranista i lliure del llast del passat"

"Des del novembre ens hem instal·lat en la paràlisi, i la població no ha vist res més que les atzagaiades sense resposta del ministre Wert. Tenint en compte això, el vot independentista encara se n'ha sortit prou bé".

L'historiador Toni Soler ha dit a un article que el gir "cap a l'esquerra és indubtable" e les passades eleccions municipals, i "diu molt de l'enuig d'amplis sectors de la nostra societat que no noten els efectes de la suposada recuperació econòmica".

"Molts d'aquests vots --ha continuat-- són de gent que va votar el 9-N, perquè veia en el moviment sobiranista una opció de canvi real. El neguit que va catapultar el procés ara ha ajudat Ada Colau, i això és una lliçó que els independentistes han d'assumir: escalfar la gent durant quatre anys, sense que hi hagi resultats pràctics, és un joc arriscat. Per això no entenc que es demani "fer trempar la gent" altra vegada".



Soler ha dit a l'article no es pot trempar sempre que des del novembre "ens hem instal·lat en la paràlisi, i la població no ha vist res més que les atzagaiades sense resposta del ministre Wert, més retallades, la comissió del cas Pujol i la pastanaga d'un full de ruta qüestionat per part dels seus signants", una realitat que, tenint-la en compte, "el vot independentista encara se n'ha sortit prou bé a les eleccions municipals, senyal que els seus fonaments són sòlids".

"Què han de fer les formacions sobiranistes de cara al 27-S? ERC i la CUP han d'aprofitar la seva nova força municipal per acostar-se a sectors que fins ara han estat impermeables al seu discurs; CDC (i Unió després del seu debat intern) ha d'ajudar Artur Mas a fundar una nova oferta de centre sobiranista, transversal i lliure del llast del passat; pel que fa al govern català... no té gaire temps de fer res, però qualsevol mesura que suposi un desafiament a l'Estat, i en favor de la gent, tornaria a donar al procés l'etiqueta de motor de canvi" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat