Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de setembre del 2011 | 18:17
Recull de premsa · Societat civil

Saül Gordillo: "Catalunya ja és independent a la xarxa"

"Demà a la una de la nit farà 6 anys que l'organisme internacional ICANN va aprovar el domini per a la llengua i cultura catalana, el primer i únic d'aquestes característiques a tot el món".

Saül Gordillo

El periodista Saül Gordillo ha assegurat que aquesta fita de fa sis anys "va ser un triomf dels internautes que van impulsar una candidatura que, contra tot pronòstic, va obtenir el cat al primer intent", i, actualment, també "està sent un altre èxit que el país digital hi hagi apostat".

"Si consulteu 50mil.cat veureu que el nombre de matrícules catalanes supera les 50.000, i això permet que el català sigui una llengua global molt ben posicionada a la xarxa" ha continuat Gordillo.

A un article publicat al diari El Punt- Avui, Gordillo ha lamentat que "quan les decisions es prenen a 6.000 quilòmetres (Califòrnia) en lloc de 600 (Madrid), la independència és possible", i ha continuat dient que "tenim matrícules pròpies en el món digital, però a les carreteres podem ser multats per dur el CAT".

L'autor de l'article Sobirans a internet ha destacat, en aquest mateix sentit, que "parlem en català arreu del planeta, però a l'escola catalana li volen imposar el castellà", i tot i que ha acceptat que "internet no és ben bé el món (mal anomenat) real", Gordillo ha recordat a tots aquells qui no militen de la causa sobiranista que "Catalunya ja és independent a la xarxa".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat