Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de de desembre del 2015 | 12:27
Recull de premsa · Societat civil

Cuixart: "La renovació d'Òmnium"

En un article a l'Ara el nou president d'Òmnium, Jordi Cuixart, fa un repàs dels origens d'aquesta entitat i repassa el que és  i el que vol continuar sent. Així, pensa Cuixart "que el projecte polític de la independència de Catalunya en el marc europeu és avui l'únic capaç de fer de palanca a l'ambició d'un país".

I afegeix "a les entitats ens correspon un paper de suport lleial a les institucions i de compromís fidel amb el conjunt del país, mentre ens adaptem a un escenari ple d'esperança"  i "la nostra missió és eixamplar la base social a favor de la independència, a partir del punt comú del sobiranisme i de tothom qui reconeix el caràcter de subjecte polític del nostre país, com a nació d'Europa".


Pel nou president d' Òmnium el que aquesta institució fa és ": unir persones, enllaçar compromisos i projectar l'ambició d'un país molt millor i més just"

També destaca del seu programa "blindar el català com a llengua vehicular a les escoles; enfortir la llengua i la cultura catalanes als Països Catalans; treballar per la cohesió social: igualtat per viure, diversitat per conviure"

I conclou "Hi ha moltes raons per a l'optimisme. És imprescindible que ens mantinguem actius. Amb el desencís no es construeix cap futur. Pels fundadors de 1961, i per tants altres que en aquells anys difícils es van comprometre, tenim l'obligació i també la voluntat de treballar de manera incansable per aconseguir els objectius que una majoria del país s'ha proposat. El calendari és nostre. Som-hi."

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat