Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de juliol del 2012 | 18:00
Recull de premsa

Resina: "Mas deixa marcir l'entusiasme d'un país sobiranista que ja ha dit que sí"

"El prestigi de CiU recolza en el fet d'exercir una irresponsabilitat responsable. La imatge de serietat i confiança que projecta prové del joc paradoxal".

El professor de la Universitat Standford, Joan Ramon Resina, ha lamentat a un article que en els medis sobiranistes s'hi escapés la alegria pels "tres minuts i escaig" d'Artur Mas a CNN: "A fe de Déu que hem abaixat el llistó! ¿De veritat va estar a l'altura el president pel sol fet d'aguantar una entrevista en anglès i convidar Richard Quest a visitar la bella regió de Catalunya? S'hauria atrevit Quest a tractar Escòcia de regió?".

Resina ha insistit en què Mas "defuig un mot" que transformaria de cop el panorama polític: "Per compensar, Mas en pronuncia molts d'altres: pacte fiscal, en línia i fora de línia amb el concert, Hisenda pròpia, dret a decidir, estat propi, transició nacional, Ítaca, Massachusetts...". El professor ha indicat que aquestes expressions són "giragonses semàntiques que freguen el tabú sense entrar-hi".
Pot passar que acabi pesant més la rutina de la gestió que la il·lusió d'un país que ja ha dit que sí. Seria una vergonya"
"CiU dóna voltes ─ha insistit l'autor de l'article Independència o rovellonsal mur de la sobirania esperant que es desplomi per avorriment. De moment, no hi ha assalt a la fortalesa. Més aviat Mas sembla voler aturar el sol de la legislatura, com si temés que les coses es moguin". Resina s'ha qüestionat si realment l'assoliment del pacte fiscal "suposant que fos possible, [...] ¿resoldria el problema de l'existència nacional de Catalunya?".

"Artur Mas allarga massa la incertesa ─ha conclòs─. Mentre esbrina si es declararà, si pronunciarà el mot decisiu, caminen plegats ell i la majoria dels sondejos". "Pot passar, però [...] que acabi pesant més la rutina de la gestió que la il·lusió d'un país que interinament ja ha dit que sí i que està disposat a emprendre el viatge. Seria una vergonya per al país" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat