Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de d'abril del 2013 | 16:32
Recull de premsa

Resina: "El millor és deixar que es podreixi la situació. Però Mas no pot assumir la responsabilitat tot sol"

"El president té l'obligació de negociar fins al límit del que és negociable, però no en té cap de cedir al xantatge".

A un article el professor de la Universitat Standford, Joan Ramon Resina, ha alertat que Espanya mai no cedirà "si no paga un preu encara més alt per la inacció". "És qüestió de valorar el preu que un jugador i l'altre estan disposats a pagar, sense oblidar el tercer partícip en la jugada: quin preu pagaria la Unió Europea" ha alertat sobre la situació de Catalunya.

A l'article Èxode l'autor hi ha dit que "el vaixell" que el president Mas "havia avarat en direcció a Ítaca està bloquejat" al moll amb els passatgers sotmesos a "un règim de subsistència i el capità a un xantatge".

L'autor de l'article ha continuat amb la història: "Quan vulguin poden tornar al camp d'internament autonòmic. Mentrestant els ofereixen els mitjans de subsistència més bàsics. Un préstec del fons de liquiditat, una relaxació del límit de dèficit, una part del fons de competitivitat recalculat a la baixa... avalen el tarannà comprensiu i dialogant del poder".

Sobre aquesta situació, Resina s'ha qüestionat què pot fer Mas com a "capità": "Catalunya, [...] té alguna opció de moviment. Però [...] cal multiplicar-ne els efectes propagandístics [...]. Es tracta que Catalunya esdevingui un tema mundial, conscients que el desenllaç dependrà de qui guanyi en el terreny de l'opinió. El setge sols pot trencar-se aprofitant el declivi de la imatge de l'Estat per capgirar la violència de la seva envestida".

Joan Ramon Resina ha conclòs que millor que aprovar uns pressupostos "que agreugin la misèria, fóra llençar-los per la borda i deixar que es podreixi la situació" però l'autor ha alertat que la responsabilitat és "massa gran" perquè l'assumeixi una sola persona. "El president Mas té l'obligació de negociar fins al límit del que és negociable, però no en té cap de cedir al xantatge. La responsabilitat d'un pas tan greu ha de ser col·lectiva" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat