Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 de de desembre del 2012 | 19:28
Recull de premsa

Requejo: "El moment és tan decisiu que la responsabilitat de CiU, ERC, ICV, PSC i CUP esdevé històrica"

"És el moment de mostrar al món que se sap prioritzar els objectius i les estratègies de país per sobre dels objectius i les estratègies de partit. Això es diu molt, però fins ara s'ha practicat poc".

El professor de la UPF, Ferran Requejo, ha sentenciat que el proper Govern de la Generalitat "no pot ser un govern més", i ha posat l'accent en la seva política exterior: "La política exterior de la Generalitat serà un factor clau. Cal un Govern que generi confiança, compromís i il·lusió de futur. Seria convenient que inclogués persones professionalment solvents i de criteri polític contrastat".

A l'article L'hora del país, l'hora del futur, Requejo hi ha dit que calen persones "fàcilment acceptades per la majoria de la societat catalana que està a favor que Catalunya exerceixi el dret democràtic a decidir" al nou govern, i que alhora cal "teixir complicitats entre els partits del Parlament que volen un estat propi". "I cal un Govern ─ha continuat─ que estableixi sintonies entre les institucions i la societat civil".
Si les coses es fan bé, una Catalunya independent és més que possible"
L'autor de l'article ha continuat explicant que el nou govern de la Generalitat haurà d'afrontar dos reptes bàsics: "D'una banda, liderar el procés de convocatòria d'un referèndum que permeti als ciutadans de Catalunya decidir si volen constituir-se o no com un nou estat europeu. D'altra banda, la gestió d'una crisi que no ha provocat el Govern però a la qual ha de donar resposta essent una mera comunitat autònoma, és a dir, sense tenir capacitat de decidir en matèria econòmica ni de canviar per si sola el crònic espoli fiscal que pateix Catalunya des de fa dècades".

Per tot això, Requejo ha sentenciat que el moment és "tan decisiu" que la responsabilitat política de CiU, ERC, ICV, PSC i CUP "esdevé una responsabilitat històrica". "És el moment de mostrar al món ─ha conclòs─ que se sap prioritzar els objectius i les estratègies de país per sobre dels objectius i les estratègies de partit. Això es diu molt, però fins ara s'ha practicat poc".

Finalment el professor ha indicat que si les coses "es fan bé", una Catalunya independent "és més que possible". "La unitat d'acció entre els partits catalanistes i entre les institucions i la societat civil són dues condicions imprescindibles perquè Catalunya s'alliberi, democràticament, d'un estat antiquat que explota i espolia econòmicament els ciutadans catalans. [...] És l'hora de la professionalitat des de la complicitat" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat