Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de gener del 2015 | 17:44
Recull de premsa

Requejo: "El lideratge polític i la gestió dels temps seran claus dels propers dos anys"

"Cal estar amatent de no cometre més errors. És més important no cometre cap greu error que encertar-la sempre. I tampoc cal explicar-ho tot en tot moment".

El professor universitari i catedràtic, Ferran Requejo, ha alertat a un article que "Catalunya viu un moment decisiu": "Enfrontem l'oportunitat de fer un país no només més lliure sinó també més equitatiu, més democràtic i amb una clara projecció de futur. Sabem que la llibertat no s'esgota en les seves dimensions individuals".

Aquesta etapa, segons Requejo, "inclou dimensions interactives que, en molts casos, actuen des de relacions desiguals de dependència i de poder" i ha dit que l'autonomia individual "actua en xarxes de lluites pel reconeixement que tenen components culturals i socials", un reconeixement que "fa que els ciutadans passem inevitablement de la moralitat individual a l'eticitat col·lectiva".

"El país disposa dels coneixements necessaris per construir una societat i una democràcia molt millors --ha continuat-- que l'actual en termes d'eficiència, justícia i llibertat. Les elits polítiques i socials favorables al procés han de ser prou intel·ligents, en primer lloc, per no equivocar-se d'adversari, i, en segon lloc, per establir un full de ruta, un programa de govern i unes línies clares i realistes d'actuació".

El catedràtic ha assenyalat que cal "reforçar una majoria social que ha donat proves sobrades que no fallarà" i que cal "estar amatent de no cometre més errors". "És més important no cometre cap greu error que encertar-la sempre. I tampoc cal explicar-ho tot en tot moment. El lideratge polític i la gestió dels temps seran claus dels propers dos anys. Iniciem el període decisiu" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat