Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de juliol del 2014 | 17:34
Recull de premsa

Requejo: "Al PSC li cal un canvi real de contingut polític en els àmbits social, democràtic i nacional"

"Fa massa temps que el PSC és un partit analíticament pobre i políticament conservador. No té discurs alternatiu sobre la crisi ni sobre la regeneració democràtica. [...] Actualment ofereix una imatge de partit trist, d'esperit envellit, desconnectat de la societat".

El catedràtic Ferran Requejo ha dit a un article que a Catalunya "cal que part de la socialdemocràcia tradicional (PSC) renovi idees i actituds respecte al principal projecte polític secundat per una àmplia majoria de la població (dret a decidir-independència)".

"Fa massa temps que el PSC és un partit analíticament pobre i políticament conservador. No té discurs alternatiu sobre la crisi ni sobre la regeneració democràtica. I el programa federal del PSOE (Granada, 2013), que fins ara el PSC ha fet seu, es queda molt curt pel que és la societat catalana actual: ni és un programa pròpiament federal, ni es basa en el caràcter plurinacional de l'Estat, ni esmenta el dret a decidir" ha reblat a l'article Socialdemocràcia (i PSC): renovació.

L'autor de l'article ha continuat explicant que el PSC es manté en "l'òrbita del nacionalisme espanyol i en la lògica de l'Estat de les autonomies", dos aspectes "avui obsolets" a Catalunya: "Actualment ofereix una imatge de partit trist, d'esperit envellit, desconnectat de la societat i sense una alternativa real sobre el futur polític del país".


Sobre això, el catedràtic ha proposat una sortida: "Crec que el primer pas que hauria de fer [el PSC] és arrenglerar-se amb els altres quatre partits que donen suport a la consulta. Resulta bastant increïble que un partit amb la tradició catalanista del PSC no doni suport a la principal demanda de la ciutadania del país. Les raons esgrimides són excuses de mera submissió al nacionalisme del PSOE i a un Estat que no et reconeix nacionalment".

Finalment Requejo ha conclòs que al PSC "li cal un canvi (real) de contingut polític en els àmbits social, democràtic i nacional" i ha afegit que també "cal que repensi profundament les relacions amb el PSOE, fins i tot si n'ha de tenir": "El nou lideratge del partit és un tema clau de futur. Si opta pel continuisme, encara que sigui amb canvis aparents en l'equip de direcció, la seva erosió electoral encara s'agreujarà més".

"El PSC ha estat un partit important a Catalunya. Que es refaci depèn de diversos factors, però, principalment, depèn del que faci ell mateix. Hi ha en joc una gran responsabilitat col·lectiva envers el país i envers els seus ciutadans" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat