Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de desembre del 2014 | 17:31
Recull de premsa

Rahola: "O CDC i ERC recullen el guant civil, es posen d'acord i culminen el procés, o tot se'n va al desastre"

"Catalunya podria entrar en una situació de parada emocional que deixaria centenars de milers de persones sumides en una severa decepció, i el resultat seria demolidor".

La periodista Pilar Rahola ha alertat a un article que si no hi ha acord entre CDC i ERC "Catalunya podria entrar en una situació de parada emocional que deixaria centenars de milers de persones sumides en una severa decepció, i el resultat seria demolidor".

"De fet --ha continuat--, és el que esperen els ideòlegs del wait and see estil FAES, convençuts que el problema català es resoldrà per la incapacitat de sumar forces, bavejant amb la idea que republicans i convergents deixin la pell al territori".

L'autora de l'article Temps al temps ha assumit que "no és fàcil driblar la soga legal que el PP ha posat sobre la consulta, i per això es planteja una situació tan excepcional com unes eleccions plebiscitàries amb una llista unitària de caràcter civil, que traspassi la dinàmica de partits", i ha explicat que si la llista no és clara i el resultat no té una lectura "inequívoca", unes eleccions d'aquesta mena "no tenen sentit".

"No és fàcil que dos partits adversaris com CDC i ERC llimin les seves lògiques confrontacions. Però ho hauran de fer, perquè no hi ha opció alternativa. O recullen el guant civil, es posen d'acord i culminen el procés, o tot se'n va al desastre" ha alertat.

Finalment Rahola ha conclòs que això no ho farà Junqueras "solet, ni ressuscitant els fatídics fantasmes del tripartit, com tampoc no ho farà Mas solet" sinó que ambdós "copiloten un vaixell que ja ha salpat, i la qüestió no és el que costi copilotar-lo, sinó que no es desviïn del rumb". "Perquè només hi ha dues opcions per a aquest vaixell: arribar a port o fer aigües. Per tant, aneu desfent nusos, que s'espera tempesta" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat