Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de setembre del 2013 | 17:51
Recull de premsa

Rahola: "La pregunta és: què és més viable, la independència de Catalunya o la regeneració d'Espanya?"

"Duran i Mas són al mateix pla de dificultat: tots dos volen un altre estatus polític per a Catalunya, l'un dins d'Espanya, l'altre fora. Si el discurs de Mas peca de dificultat i complexitat, el de Duran no és menor".

La periodista Pilar Rahola ha defensat Duran i Lleida a un article on hi ha dit que no participa "d'aquest esport propi del sobiranisme que és disparar contra Duran Lleida". "En aquests temps de blanc i negre, els defensors del gris pateixen una severa incomprensió a banda i banda, i per això Duran s'ha convertit en una espècie de botifler per als uns i en un catalanufo per als altres" ha raonat.

A l'article
L'estat de la unió Rahola hi ha dit que Duran és un polític "important amb un discurs regeneracionista que és de difícil encaix" ja que Espanya "no ha volgut regenerar-se mai" i les àmplies majories de Catalunya "han trencat sentimentalment amb Espanya". "Duran té raó ─ha continuat─ que els líders no poden sublimar l'onada sentimental, sinó intentar conduir-la per la via política "cap a una sortida viable", però la situació ha arribat a un punt de no-retorn per a milers de persones. Amb tot, Duran té raó, el carrer ha parlat contundentment i ara és hora que parli la política".

L'autora de l'article ha sentenciat que Unió està "a favor de la consulta" de tal manera que "suma ERC i CDC" però també "vol una pregunta amb diverses opcions, cosa que l'allunya d'ERC i no sabem què passa amb CDC". Rahola també ha apuntat a què UDC estarà en contra del sí "fet que trenca amb els altres dos partits" cosa que fa que la unió de Convergència amb Unió "té tanta consistència abans de la consulta com data de caducitat després d'aquesta consulta": "I això no parla malament de Duran, sinó que explica l'enorme complexitat del mapa polític català".

Rahola ha conclòs que Duran i Mas són "en el mateix pla de dificultat: tots dos volen un altre estatus polític per a Catalunya, l'un dins d'Espanya, l'altre fora, i tots dos dos es veuran amb aspes de gegant". "Perquè si el discurs de Mas peca de dificultat i complexitat, el de Duran no és menor. A hores d'ara la gran pregunta és aquesta: què és més "viable", la independència de Catalunya o la regeneració d'Espanya? Perquè la primera és molt difícil, però la segona fa segles que resulta impossible" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat