Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de de març del 2014 | 17:44
Recull de premsa

Rahola: "Il·legalitzar i processar la ciutadania és un disbarat. Seria tant com enviar mitja Catalunya a la clandestinitat"

"És paradoxal que els que neguen el dret a votar acusin de colpistes els que lluiten per la democràcia".

La periodista Pilar Rahola ha indicat que l'objectiu de la "cacera major" ha estat, durant molt de temps, el president Mas, "a qui han atacat, menyspreat, difamat i la resta de verbs" i que ara li toca el torn a Carme Forcadell i a l'Assemblea Nacional: "Com si fos una orquestra ben dirigida, els músics van tocant els instruments".

"Els primers, els aguerrits del neolerrouxisme --ha dit Rahola en referència a C's--, que acusen l'ANC de ser "colpista", fent una inversió de papers que és tota una filigrana. No deixa de ser paradoxal que aquells que neguen el dret a votar, malgrat el desig àmpliament majoritari dels ciutadans, acusin de colpistes els que lluiten per la democràcia".

L'autora de l'article Objectiu: Forcadell ha dit que després dels "solistes del trombó, aterren en el gran concert els diaris de la dreta ancestral, i és així com tenim un editorial de l'Abc que no s'hi posa per poc: demana la dissolució de l'Assemblea i un procés judicial contra Carme Forcadell". "Per reblar la simfonia, la progressia mediàtica afina els instruments i perpetra el desafinament final. I és així com tenim un editorial d'El País que, sense usar la gramàtica pesant dels altres, dispara amb la mateixa munició: l'ANC és colpista, només que, verbigràcia d'El País, perpetra un "cop blanc"" ha continuat explicant.
Han d'inventar-se tot un corol·lari de mentides per amagar que, en no deixar votar, no saben què fer"
"És a dir, Carme Forcadell és una colpista dissimulada, no fos cas que usar les mateixes paraules que la dreta dura no quedés bé en el catecisme progre" ha lamentat i ha sentenciat que s'ha aixecat la veda contra el "moviment ciutadà més important de la història de Catalunya, cosa que vol dir que l'ofensiva política no els ha sortit bé, i ara necessiten redirigir-la cap a la ciutadania".

"Tanmateix, no és l'enèsima expressió d'impotència? --s'ha preguntat finalment Rahola-- Així ho crec, perquè quan un conflicte territorial d'aquesta dimensió no es vol resoldre per la via de les urnes, els camins de la democràcia queden tancats. I és aleshores quan han d'inventar-se tot un corol·lari d'arguments fal·laços, mentides i amenaces, per amagar l'única cosa certa: que, en no deixar votar, no saben què fer".

"Intentar criminalitzar tot un moviment ciutadà que aplega milers de persones i és capaç de liderar actes que n'agrupen milions és un error com una casa que té un gran efecte bumerang. Perquè es pot il·legalitzar un partit i processar uns líders polítics, però il·legalitzar i processar la ciutadania és un disbarat. Seria tant com enviar mitja Catalunya a la clandestinitat" ha conclòs .

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política
Rahola: "En aquest punt el sobiranisme s'ha de fer una pregunta clau: està preparat per al desafiament?"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Àgora Irla el proper dimarts 7 de febrer: El futur de la TV i l'audiovisual
Notícia · Política catalana
Mas: "Davant d'un estat que ens intimida i utilitza la guerra bruta, hem de demostrar la nostra força col·lectiva"
Notícia · Política
Forcadell reclama a Europa que obri les "portes tancades" als refugiats
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: " Quina innocència autocomplaent i letal! En el CNI deuen estar rient molt, a banda d'agrair aquest regal inesperat del jutge"
La fotografia · General
Forcadell, Puigdemont i Colau demanen combatre l'odi i la intolerància perquè mai més no es pugui repetir l'Holocaust
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
El CAC demana augmentar en 137 milions anuals el pressupost de la CCMA
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: "Què fan obrint l'inútil debat de la candidatura? Era necessari? Quina pressa tenen per obrir un meló tan desestabilitzador?"
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont repta l'estat espanyol a proposar un referèndum a nivell de tot l'Estat, si és el que vol, sempre que garanteixi que es respectarà el que decideixin els catalans
Notícia · Política catalana
Castellà: "L'estat espanyol posarà en joc la seva pertinença a la UE si exerceix la força per prohibir el referèndum en comptes de tolerar-lo"
Indica publicitat